Δίκη Πισπιρίγκου: Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης – Πρώτοι μάρτυρες η οικογένειά της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας και την ολοκλήρωση  των μαρτύρων κατηγορίας (κυρίως γιατροί και νοσηλευτές από τέσσερα νοσοκομεία) ήρθε η σειρά των μαρτύρων υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα  η μητέρα της, η αδερφή της, ο πατριός της και ο θείος της  μόνο όμως για την υπόθεση της Τζωρτζίνας και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του κοριτσιού.

Η οικογένειά της από την πρώτη στιγμή της σύλληψής της είναι στο πλευρό της υποστηρίζοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν πείραξε όχι μόνο την Τζωρτζίνα αλλά και τα άλλα δύο παιδιά της, για τα οποία θα ξανακαθίσει στο εδώλιο της κατηγορούμενης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις της μητέρας και της αδερφής της

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου θα μιλήσει για τη σχέση της  κατηγορούμενης με τον Μάνο Δασκαλάκη, για το πως ήταν ως μητέρα για το πως διαχειρίστηκε τις απώλειες των κοριτσιών.

Όπως είχε αποκαλύψει το newpost, στην κατάθεση της στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών που διερευνούσε τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας η Δήμητρα Πισπιρίγκου, είχε υπεραμυνθεί της αθωότητας της αδερφής της.

«Εγώ μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να πιστέψω ότι η αδερφή μου θα μπορούσε να έχει σκοτώσει τα παιδιά της. Και ο λόγος είναι γιατί δεν υπήρχε το παραμικρό που να είχα δει εγώ στη συμπεριφορά της, ώστε να μπορέσω να πιστέψω ότι τα έχει σκοτώσει. Ειλικρινά σας μιλάω, αν πίστευα ότι το έκανε η Ρούλα θα την είχα σκοτώσει με τα ίδια μου τα χέρια και θα έμπαινα εγώ στη φυλακή. Τώρα που σας μιλάω, θέλω να σας πω τι είναι αυτό που εγώ ζητάω από τη δικαιοσύνη αλλά και τι πραγματικά έχω εγώ μέσα μου για όλα όσα έχουν συμβεί και πως τα έζησα εγώ. Αυτό λοιπόν που ζητάω από τη δικαιοσύνη είναι να αποδείξει την αλήθεια, όποια κι αν είναι αυτή και να μου δώσει απαντήσεις για τα τρία μου αγγελούδια. Αν αποδειχθεί ότι η αδερφή μου είναι αθώα, θα ησυχάσω γιατί θα ξέρω ότι θα ηρεμήσουν αυτές οι τρείς ψυχούλες, αλλά και η αδερφή μου θα λυτρωθεί από όλο αυτό που ζει.»

«Η σχέση της Ρούλας με τον Μάνο»

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου  στην κατάθεσή της είχε αναφερθεί στο Μάνο Δασκαλάκη .Πως έζησε εκείνη τη σχέση με την αδερφή της:

«οι σχέσεις μου με τη Ρούλα άρχισαν να γίνονται πιο στενές αφού γνώρισε το Μάνο Δασκαλάκη και έφεραν στη ζωή την Τζωρτζίνα. Η γνωριμία τους έγινε τον Ιανουάριο του 2013 σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου. Θυμάμαι που μία μέρα, πρέπει να ήταν λίγες μέρες μετά τη γιορτή των Φώτων, μου είχε πει η Ρούλα να πάω στο σπίτι που έμενε για να γνωρίσω το νέο της αγόρι. Τότε γνώρισα και για πρώτη φορά το Μάνο. Στην αρχή μου είχε φανεί πολύ μικρός για τη Ρούλα και της το είπα, αλλά αυτήν δεν την ενοχλούσε, οπότε δεν ενοχλούσε κι εμένα. Με το Μάνο ταίριαξα κι εγώ, αμέσως. Ήμασταν και κοντά στις ηλικίες, οπότε τα βρίσκαμε. Ίσως ήμουν η αδερφή που δεν είχε. Η Ρούλα με το Μάνο ξεκίνησαν να μένουν και κατευθείαν μαζί. Είχε πάει ο Μάνος τα πράγματά του στο σπίτι της Ρούλας από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Στις 14 Φεβρουαρίου, ένα μήνα δηλαδή μετά, η Ρούλα και ο Μάνος είχαν φωνάξει στο σπίτι τους εμένα, τη μητέρα μου και τη μητέρα του Μάνου και μας ανακοίνωσαν ότι η Ρούλα ήταν έγκυος και ότι θα παντρευόντουσαν. Αυτή η είδηση μας ξάφνιασε όλους. Εγώ αυτό που είπα ήταν ότι, και οι δύο ήταν πολύ νέοι και δεν γνωρίζονταν τόσο καλά, αλλά εφόσον το ήθελαν, ας το έκαναν. Κάποιους μήνες μετά έκαναν πολιτικό γάμο και μετά από λίγο γεννήθηκε και η Τζωρτζίνα, την 31-10-2013. Με τον ερχομό της Τζωρτζίνας ήμασταν όλοι στην οικογένεια τρισευτυχισμένοι. Και η Ρούλα με το Μάνο πετούσαν στα σύννεφα. Ήταν αγαπημένο ζευγάρι και λάτρευαν τη μικρή. Τα πράγματα κυλούσαν πολύ ήρεμα και αγαπημένα για το Μάνο και τη Ρούλα και κάποια στιγμή, τον Αύγουστο του  2015 γεννήθηκε η Μαλένα. Και τα δύο μωρά τα έφεραν στον κόσμο επειδή τα ήθελαν, δεν τους «έτυχαν» δηλαδή. ΓΙ’ αυτό κιόλας ήταν χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι. Αυτό κράτησε μέχρι και το 2018, νομίζω ήταν καλοκαίρι, αν δεν κάνω λάθος. «

Η σχέση του ζευγαριού θα χαλάσει, λόγω εξωσυζυγικής σχέσης του Μάνου Δασκαλάκη, όπως υποστηρίζει η αδερφή της κατηγορούμενης αλλά έχει παραδεχτεί και ο ίδιος εντός της δικαστικής αίθουσας. Το ζευγάρι θα τα ξαναβρεί για ένα διάστημα  από το θάνατο της Μαλένας και μετά όμως όμως αλλάζουν.

«Ο χρόνος περνούσε και η σχέση του Μάνου και της Ρούλας δεν έδειχνε να πηγαίνει και πολύ καλά. Τσακωνόντουσαν συνέχεια και o Μάνος ένιωθε πολύ πιεσμένος. Συγκεκριμένα, έξι περίπου μήνες μετά το θάνατο της Μαλένας, ο Μάνος όλο έλεγε στη Ρούλα ότι νιώθει πιεσμένος, ότι δεν ξέρει αν μπορεί άλλο μαζί της και έπρεπε να δουν τι θα κάνουν. Με λίγα λόγια, της έλεγε ότι σκέφτεται το χωρισμό. Μία μέρα λοιπόν που πήγε να του μιλήσει ο πατριός μου, ο Γιώργος, για να βοηθήσει την κατάσταση, ο Μάνος του είπε ότι ζορίζεται και πιέζεται γιατί έχουν κοινό λογαριασμό στο facebook και στο Μάνο αυτό δεν άρεσε. Έλεγε ότι οι φίλοι του, του έκαναν παράπονα επειδή δεν μπορούσαν να του πουν μία κουβέντα και η Ρούλα δεν τον άφηνε να βγαίνει όσο ήθελε. Ο πατριός μου του είπε να σκεφτεί λογικά και να καταλάβει ότι είχε οικογένεια, ότι είχε Χάσει ένα παιδί και είχε μία γυναίκα «ράκος» στο σπίτι. Μετά από διάφορες συζητήσεις μεταξύ τους, η Ρούλα και ο Μάνος, αλλά και παραινέσεις των υπολοίπων από την οικογένεια, έφτιαξαν διαφορετικούς λογαριασμούς στο facebook και κάπως προσπαθούσαν να στρώσουν τα πράγματα μεταξύ τους.»

Τα πράγματα όμως τελικά δεν έστρωσαν μεταξύ του ζευγαριού  όπως έχει αποκαλυφθεί ήδη στη δίκη.

Το παρών στο δικαστήριο αναμένεται να δώσει σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης. Το κλίμα μεταξύ εκείνου και της οικογένειας της κατηγορούμενης είναι κάτι παραπάνω από πολεμικό.

Για πρώτη φορά θα ακούσει τι θα πει η οικογένεια της εν διαστάσει συζύγου του -καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί το διαζύγιο – ενώπιον δικαστών και ενόρκων.

https://newpost.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.