Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» – Εικόνες καταστροφής σε Βόλο, Πήλιο και Εύβοια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σαρωτικό είναι το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel από τον Βόλο ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές και στο Πήλιο, περιοχές που χτυπήθηκαν άγρια από την κακοκαιρία Daniel, η οποία θα επιμείνει και σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων.

Σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της πόλης του Βόλου υπάρχει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και διακοπή του νερού, ισχύει ακόμη η απαγόρευση κυκλοφορίας ενώ υπάρχει απόφαση για την κήρυξη της κατάστασης ιδικής κινητοποίησης της Πολιτικής Προστασίας και στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και στις Σποράδες και στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα.

 

 

 

Έτσι σήμερα θα παραμείνουν κλειστά καταστήματα, λαϊκές αγορές, θα απαγορεύονται τα delivery, όπως κλειστές θα παραμείνουν και οι δημόσιες υπηρεσίες ενώ κατ’ εξαίρεση θα λειτουργήσουν φαρμακεία, καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Όσο για το γηροκομείο στο οποίο κατέρρευσε μέρος της παλιάς πτέρυγας δεν υπήρξε κάποιο άλλο πρόβλημα. Έγκαιρα οι  τρόφιμοι του νοσοκομείου απομακρύνθηκαν από το σημείο. Μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο από τη διοίκηση του γηροκομείου οι 20 από τους κατάκοιτους τρόφιμους να μεταφερθούν σε κλινικές. Η επιχείρηση αυτή έγινε και από την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με λεωφορείο και με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι υπόλοιποι 74 ηλικιωμένοι παρέμειναν στο γηροκομείο.

Υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις υποδομές σε όλη την ανατολική Θεσσαλία, σε όλα τα παράλια. Και στο ανατολικό και στο νότιο Πήλιο οι δρόμοι έχουν αποκοπεί ενώ έχει ζητηθεί η συμβολή του στρατού ώστε να ανοιχτούν. Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στην περιοχή της Αγίας Λάρισας και στη Σκιάθο όπου έχουν σημειωθεί πλημμύρες σπιτιών και καταστημάτων και προβλήματα στις υποδομές.

Mέσα σε 24ωρο 2000 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική στη Θεσσαλία από τις οποίες οι 750 στο Πήλιο και τον Βόλο. Οι 200 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλές σημείο.  200 κλήσεις έγιναν μόνο στον Βόλο για απάντληση υδάτων. Στην Σκιάθο έγιναν 109 κλήσεις ενώ στη Λάρισα 130 κλήσεις.

Κακοκαιρία Daniel: Πλημμύρισε η Εύβοια, ποτάμια οι δρόμοι, έπεσαν δέντρα, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα

Η κακοκαιρία Daniel έχει σημαντικές επιπτώσεις σε σπίτια, επιχειρήσεις, δρόμους, μαγαζιά και αυτοκίνητα καταστρέφοντας τα πάντα στο περασμά της. Η έντονη βροχόπτωση που συνεχίζει να πέφτει στην Βόρεια Εύβοια αλλά νωρίτερα και στη Νότια Εύβοια, έχει “φουσκώσει” ποτάμια και χειμάρρους, θέτοντας σε συναγερμό τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα χωριά Πήλι, Αγία Άννα, Στροφυλιά, Μετόχι, Σπαθάρι στη Βόρεια Εύβοια δέχονται μεγάλες ποσότητες νερού εδώ και ώρες.

Χείμαρροι κατέβασαν φερτά υλικά με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι και να πλημμυρίζουν σπίτια.

Πλημμυρισμένα σπίτια από την κακοκαιρία στην Εύβοια

Ο δρόμος για τον οικισμό Ρετσινόλακο είναι κλειστός, έχει αέρα πολύ πέφτουν πεύκα στο οδόστρωμα.

Κακοκαιρία Daniel: Η πρωτοφανής θεομηνία που έπληξε την Εύβοια

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες και από την παραλία Αλμυροποτάμου στη Νότια Εύβοια, όπου η κακοκαιρία Daniel ρήμαξε ότι βρήκε μπροστά της, με τα μαγαζιά εστίασης, τα ξενοδοχεία αλλά και τα σπίτια να μετράνε πληγές.

1a48ac88-08d4-4adc-a606-e1cc07ee87e3

Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο evima.gr, «Έχουν πλημμυρίσει τα πάντα, πάθαμε τεράστια καταστροφή τόσο νερό δεν έχουμε δει πότε ξανά στην περιοχή μας, έχουμε δέσει με σκοινιά τα αυτοκίνητά μας για να μην τα πάρει το νερό».

Ο μεγάλος όγκος νερού κατάφερε να καλύψει μέχρι και την παραλία του Αλμυροποτάμο

Είκοσι μηχανήματα του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας, της Περιφέρειας και πυροσβεστικά οχήματα ενεργούν στα σημεία ενώ ενισχύσεις από τη Λαμία φτάνουν στη Βόρεια Εύβοια.

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού με πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους, στην περιοχή Γούβες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.