Επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου: Κακοκαιρία και μεταναστευτικό ψηλά στην ατζέντα – Την Πέμπτη συνεδρίαση ΚΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με θέμα την έξαρση των μεταναστευτικών ροών θα συνεδριάσει σήμερα Τρίτη το ΚΥΣΕΑ, ενώ το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και την Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Συγκεκριμένα, στο ΚΥΣΕΑ, κυρίαρχο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το μεταναστευτικό και θα συζητηθεί τόσο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας όσο και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία (συνεργασία λιμενικό των δύο χωρών), καθώς υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης ως προς τις μεταναστευτικές ροές.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο όπου θα παρουσιαστούν σημαντικά νομοσχέδια, ενώ λόγω του πλούσιου κυβερνητικού έργου θα συγκληθεί και δεύτερο υπουργικό συμβούλιο στις αρχές Οκτωβρίου.

Αναμένεται να συζητηθεί το μεταναστευτικό και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ θα παρουσιαστεί το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

Μείωσε από 7 στα 3 χρόνια για δυνατότητα εργασίας των μεταναστών

Διεκδίκηση πόρων από Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα εκπαίδευσης

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βασικοί πυλώνες «βελτίωσης της καθημερινότητας» στους οποίους έχει αναφερθεί πολλές φορές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και την αξιοκρατία, του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση με την ενιαία λίστα χειρουργείων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με παρεμβάσεις στους κώδικες για επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα συζητηθεί η προαναγγελθείσα από την κυβέρνηση μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρωθυπουργό, όπου και αναμένεται να εκπέμψει σήμα επανεκκίνησης.

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.