Ρωμανός: Ξεκινούν σήμερα να μπαίνουν τα χρήματα της «Αρωγής» για τις πυρκαγιές του Ιουλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Από σήμερα θα ξεκινήσουν να μπαίνουν τα χρήματα της πρώτης «Αρωγής» για τις πυρκαγιές του Ιουλίου, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

«Έχουμε πρωτόγνωρες συνθήκες, γι’ αυτό και κάνουμε όλο και περισσότερα. Ενισχύσαμε το Πυροσβεστικό Σώμα, το έμψυχο δυναμικό, αυξήθηκαν τα εναέρια μέσα, ενισχύθηκαν οι εθελοντές και η εκπαίδευσή τους», τόνισε για τις πυρκαγιές, μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Ρωμανός στην αρχή της τοποθέτησής του ευχαρίστησε όλους εκείνους που επιχειρούν στα μέτωπα λέγοντας: «Αυτό από το οποίο πρέπει να ξεκινάμε πάντα, και το θεωρώ επιβεβλημένο και το νιώθω ως μια ανάγκη δική μου, είναι να ευχαριστήσουμε όλους τους ανθρώπους, τους εθελοντές, τους πυροσβέστες τους αστυνομικούς, τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, που δίνουν αυτή την πρωτόγνωρη μάχη σε πρωτόγνωρες συνθήκες».

Διευκρίνισε αναφερόμενος στις πρωτόγνωρες συνθήκες: «Είναι η πρώτη χρόνια που έχουμε 7 φορές μέσα στην έως τώρα αντιπυρική περίοδο επίπεδο επικινδυνότητας 5. Από τότε που μετρώνται αυτά τα στοιχεία και υπάρχει αυτός ο δείκτης, κατά μέσο όρο, 2 μέρες μέσα στην αντιπυρική περίοδο είχαμε τέτοια επίπεδα επικινδυνότητας. Φέτος είχαμε 7 μέρες. H δεύτερη χειρότερη φορά ήταν οι 4 φορές που είχαμε επίπεδο επικινδυνότητας 5 το καλοκαίρι του 2021, με τις φωτιές στην Εύβοια, στην Βαρυμπόμπη κ.ο.κ».

Ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ αναφορικά με τα ταυτόχρονα μέτωπα και τις συλλήψεις σημείωσε ότι: «Έχουμε ήδη συλλήψεις, 140 προσαγωγές μόνο τον τελευταίο 1,5 μήνα για πυρκαγιές, 240 συλλήψεις από την αρχή του έτους. Μόνο χθες είδαμε στον Αυλώνα, ουσιαστικά, 9 φωτιές ταυτόχρονα μέσα σε 4 ώρες, σε μια νοητή ευθεία από το μέτωπο που ήδη έκαιγε, από την άλλη μεριά της Πάρνηθας ενώ αντίστοιχη κατάσταση είχαμε και στον Έβρο, με δεκάδες ταυτόχρονα μέτωπα εκεί. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, η ΕΥΠ, η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν τη δουλειά τους».

Κλείνοντας ο κ.Ρωμανός ανέφερε: «Σε όλα τα πεδία κάνουμε ό,τι μπορούμε, όπως και στην πρόληψη. Και πάλι με συγκεκριμένο παράδειγμα, στον Έβρο έχουμε 6 εκατομμύρια υλοποιημένα έργα πρόληψης, αντιπυρικών κ.ο.κ.. Και όμως ούτε αυτό άρκεσε. Ένα άλλο ζήτημα που τέθηκε είναι οι δημιουργικές προτάσεις που δεν υλοποιούνται. Ψέμα. Τα περισσότερα απ’ αυτά που είχε μέσα το πόρισμα Γκολντάμερ, έχουν υιοθετηθεί. Το 112 είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Το πρόγραμμα Αιγίς που υλοποιείται αυτή τη στιγμή είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Από το σημείο του ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα στη βάση ενός διαρκούς ανασχεδιασμού, μέχρι το να εργαλειοποιούμε αντιπολιτευτικά τέτοια ζητήματα λέγοντας ότι δεν έγινε τίποτα και δεν υπάρχει κράτος, υπάρχει μεγάλη απόσταση».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.