Γλαβίνας στον Π. Μαρινάκη: Να απευθύνεστε με πολιτική ευπρέπεια στο ΠΑΣΟΚ – Εξηγήστε μας τις παλινωδίες Γεωργιάδη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απάντηση στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο οποίος σχολίασε ειρωνικά την «υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση που υπόσχεται ο κ. Ανδρουλάκης», όπως είπε χαρακτηριστικά, με αφορμή ανάρτηση υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για το 16ωρο, έδωσε ο Θανάσης Γλαβίνας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ συνέστησε στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας και κυβερνητικό εκπρόσωπο πως «καλό θα είναι να απευθύνεται με πολιτική ευπρέπεια, όταν αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής».

«Εμείς καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε ακραία θέση από όποιον και αν εκφράζεται, είτε είναι στέλεχος του κόμματός μας, είτε της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο κ. Μαρινάκης που, πριν μερικά χρόνια, χρησιμοποιούσε δημοσίως τη μετεμφυλιακή ρητορεία του μίσους», δήλωσε ο κ. Γλαβίνας.

Και προσέθεσε πως «οφείλει, δε, να γνωρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει επίσημα τη θέση του για τις παλινωδίες του υπουργού Εργασίας δια των αρμοδίων τομεαρχών του και ο κ. Καρίπογλου ήδη ανασκεύασε».

«Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα ήθελε να μας εξηγήσει τι είδους νομοθετική ρύθμιση θα φέρει ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος μέσα σε 24 ώρες μίλησε για τη θεσμοθέτηση του ‘δικαιώματος’ απασχόλησης σε δύο εργοδότες και ωράριο εργασίας 16 ωρών – όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ – με 11ωρη (!) ανάπαυση, για να διαψεύσει αργότερα τον εαυτό του μιλώντας για 8 ώρες εργασίας συνολικά και όχι αθροιστικά;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο νομό Σερρών και πρόεδρος του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Καρίπογλου, «ανέβασε» μία ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την οποία σχολίαζε τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, για το νομοσχέδιο που θα δίνει στον εργαζόμενο τη «δυνατότητα να δουλεύει σε πολλαπλούς εργοδότες», όπως είπε, σημειώνοντας μάλιστα πως θα «μπορεί να δουλεύει δύο οχτάωρα σε δύο διαφορετικούς εργοδότες και να είναι απολύτως νόμιμο, δηλωμένο και στα εισοδήματά του».

Η αλήθεια είναι πως μετά τις έντονες αντιδράσεις από συνδικάτα και κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε διευκρινίσεις για τα όσα ανακοίνωσε, σημειώνοντας πως «σε καμία όμως περίπτωση δεν σταματά να εφαρμόζεται το ΠΔ88/1999 περί των ελαχίστων περιόδων ανάπαυσης που αποτελεί υπερεθνικό δίκαιο και όπου εκεί ορίζεται ρητώς ότι, για κάθε περίοδο 24 ωρών, η ελάχιστη ανάπαυση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 11 συνεχών ωρών, το οποίο συνεχίζει να ισχύει για κάθε εργοδότη στον οποίο εργάζεται ο εργαζόμενος»…

Ο Παναγιώτης Καρίπογλου, ωστόσο, θεώρησε καλό να αναρτήσει ένα σκίτσο με το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, αντικαθιστώντας την πινακίδα που γράφει στα γερμανικά «Η εργασία απελευθερώνει» με… «Το 16ωρο απελευθερώνει», ενώ ο ίδιος τιτλοφόρησε την ανάρτησή του ως εξής: «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» – ίσως επειδή ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «στο σχέδιο νόμου, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα, ρητώς διευκρινίζεται η δυνατότητα της εργασίας σε πολλαπλούς εργοδότες, όπως ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.