Κώστας Μαυρόπουλος: Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έφυγε από την ζωή ο σχεδιαστής μόδας Κώστας Μαυρόπουλος. Την είδηση του θανάτου του σχεδιαστή υψηλής ραπτικής έκανε γνωστή ο πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτηση στο προφίλ του στο Facebook.

Το αποχαιρετστήριο μήνυμα του Σπύρου Μπιμπίλα

Συγκεκριμένα ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέβασε μία κοινή τους φωτογραφία και το εξώφυλλο του βιβλίου του Κώστα Μαυρόπουλου «Από το μάτι της βελόνας» και έγραψε στη λεζάντα: «Αποχαιρετάμε σήμερα από το Ά Κοιμητήριο της Αθήνας έναν πολύ αγαπημένο φίλο και σπουδαίο σχεδιαστή υψηλής ραπτικής που διέπρεψε και στο εξωτερικό τον Κώστα Μαυρόπουλο, που μαζί με τον Ντίνο Μαυρόπουλο, που έφυγε πριν 2 χρόνια, άφησαν την σφραγίδα τους στον κόσμο της ελληνικής μόδας… Το λεύκωμα του που παρουσίασε πέρυσι τον Οκτώβρη περιγράφει την μεγάλη πορεία της ζωής του. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας φίλε…».

 

Ποιος ήταν σχεδιαστής

Ο οίκος «Μαυρόπουλος» που διηύθυνε για πάνω από 50 χρόνια έγινε ένας από τους γνωστότερους ελληνικούς οίκους μόδας τον 20ο αιώνα, με πελάτισσες όπως τις τ. βασίλισσες Φρειδερίκη και Άννα-Μαρία, τις περισσότερες κοσμικές κυρίες της Αθήνας, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες από τη δεκαετία του 1950 και μετά.

Ο Κώστας Μαυρόπουλος σπούδασε στο Παρίσι, όπου μαθήτευσε στο ατελιέ του επίσης γνωστού Έλληνα σχεδιαστή Jean Dessés. Οι αδελφοί Μαυρόπουλοι έχουν δωρίσει στο ΙΒΠ φορέματα, σύνολα και νυφικά από τη συλλογή τους.

Τα νυφικά τους έχουν λάβει μέρος το 2014 στο gala, που διοργανώθηκε μετά την έκθεση «Νύφες» στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138), αλλά και στην ομώνυμη έκθεση στο «Φουγάρο», στο Ναύπλιο. Επίσης, ένα μέρος της δωρεάς τους συμμετείχε στο αφιέρωμα στον οίκο, το 2018, στον πολιτιστικό χώρο του ΙΒΠ «Κανάρη 4».

Τέλος, ο Κώστας Μαυρόπουλος βραβεύθηκε τον Νοέμβριο του 2022 από την Ιωάννα Παπαντωνίου, ιδρύτρια και πρόεδρο του ΙΒΠ, για την προσφορά του στο Ίδρυμα.

Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 23 Αυγούστου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.