Ο Βασίλης Αϊβαλής με εκπροσώπους Συλλόγων και κατοίκους του Ανατολικού Τομέα της Πάτρας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με εκπροσώπους Συλλόγων και κατοίκους του Ανατολικού Τομέα της Πάτρας συναντήθηκε χθες ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων, επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι», Βασίλης Αϊβαλής, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Γιώργο Αγγελόπουλο, Απόστολο Μάρκο και Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Σε ευρεία σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας ετέθησαν και συζητήθηκαν όλα τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής, συμμετείχαν οι κκ. Δημητρόπουλος Δημήτρης Συντονιστής Συλλόγων Ανατολικού Τομέα Δήμου Πατρέων, Κυπριανός Γιώργος Πρόεδρος Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Μεταμόρφωση Σωτήρος” Εγλυκάδας, Κόκκινος Μιχάλης Γραμματέας Εκπολιτιστικού Συλλόγου “Μεταμόρφωση Σωτήρος” Εγλυκάδας, Δεττοράκης Ιωάννης Πρόεδρος Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας, Χαϊδοπούλου Νίκη Γραμματέας Συλλόγου Προστασίας Υγείας και Περιβάλλοντος Χαλανδρίτσας, Τραυλός Διονύσης Πρόεδρος Πολιτιστικού  Συλλόγου Εγλυκάδος “Έκφραση”, Ζαχαρόπουλου Μαρία Αντιπρόεδρος  Πολιτιστικού  Συλλόγου Εγλυκάδος “Έκφραση”, Μπαιρακτάρη Παναγιώτα Διαμερισματική Σύμβουλος Ανατολικού Διαμερίσματος & Μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβόλας, Τζόβολος Θεόδωρος Πρόεδρος Συλλόγου Ειρήνης και Φιλίας, Σολωμός Χρήστος Μέλος Μορφωτικού & Πολιτιστικού Συλλόγου “Παναγία η Γηροκομίτισσα”, Τσόλκα Φωτεινή Μέλος Πολιτιστικού Συλλόγου Περιβόλας Πατρών  και Τζόλα Ειρήνη κάτοικος της περιοχής.

eikona_viber_2023-07-14_13-18-47-855.jpg

Τα θέματα που τέθηκαν από τους κατοίκους αφορούσαν την υποβάθμιση της περιοχής έναντι άλλων περιοχών της Πάτρας, την έλλειψη αναπτυξιακών υποδομών και δημόσιων χώρων ψυχαγωγίας, τα  φαινόμενα  εγκληματικότητας που παρατηρούνται και τους κινδύνους που ανακύπτουν από αυτά αλλά και το μεγάλο θέμα της αναγκαιότητας αξιοπρεπούς διαβίωσης των ρομά στον Ριγανόκαμπο, οι οποίοι εξακολουθούν να ζουν στον καταυλισμό κάτω από άσχημες συνθήκες διαβίωσης.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και οι κάτοικοι ζητούν την παραχώρηση από την ΕΤΑΔ Α.Ε. του δημόσιου χώρου του παλαιού σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο προς τον Δήμο Πατρέων και την δρομολόγηση της αξιοποίησης του χώρου κατά τρόπο που θα αναβαθμίσει την περιοχή και θα δώσει ανάσα στους κατοίκους της.

eikona_viber_2023-07-14_13-18-47-358.jpg

«Στην Πάτρα δυστυχώς σήμερα υπάρχουν περιοχές δύο ταχυτήτων και κάτοικοι α’ και β’ κατηγορίας, γεγονός που είναι απαράδεκτο» τόνισε ο κ. Αϊβαλής. «Για να μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτό το απογοητευτικό δεδομένο, θα πρέπει να μάθουμε ότι δεν αρκούν οι προθέσεις. Χρειάζεται η γνώση,  τεχνογνωσία, η αποφασιστικότητα και η ευελιξία για τη διερεύνηση και την εξεύρεση λύσεων. Δεσμευόμαστε απέναντι στους κατοίκους του ανατολικού τομέα της Πάτρας ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για την αξιοποίηση του χώρου στο Ριγανόκαμπο, για την αναβάθμιση της περιοχής και την βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών. Η ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης δεν είναι μια αόριστη επιδίωξη για μας, αλλά ο βασικός στόχος. Ο διάλογος που ξεκίνησε σήμερα θα έχει συνέχεια και σταθερότητα έως ότου φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι μια Πάτρα ίσων ευκαιριών για όλους τους κατοίκους της».

eikona_viber_2023-07-14_13-18-48-407.jpg

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.