Πλάτων Μαρλαφέκας: Ο Νίκος Δούρος ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τη θλίψη του για την απώλεια του ιδρυτή της DUR και πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Νίκου Δούρου εκφράζει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του:

Ο Νίκος Δούρος υπήρξε μία εμβληματική προσωπικότητα στον χώρο του τοπικού επιχειρείν και όχι μόνο, καθώς ενσάρκωσε το πρότυπο του εντελώς αυτοδημιούργητου επιχειρηματία που ξεκίνησε από το μηδέν χωρίς εφόδια αλλά με την στήριξη της οικογένειάς του  και κατόρθωσε βήμα-βήμα να κτίσει μία βιομηχανία πρότυπο στον χώρο της ένδυσης με πανελλήνια αναγνώριση.

Το πιο σημαντικό είναι πως τα πρώτα επιχειρηματικά του βήματα έγιναν σε δύσκολες εποχές που οι μετακινήσεις και οι επικοινωνίες ήταν σε εντελώς πρωτόγονη μορφή και χρειαζόταν σθένος, θέληση, υπομονή και επιμονή αλλά και θάρρος για την ενασχόληση με την παραγωγή και το εμπόριο.

Ο Νίκος Δούρος, δεν επαναπαύτηκε στις επιχειρηματικές επιτυχίες αλλά θέλησε να προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις στο κοινωνικό σύνολο.

Πρόεδρος και πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αχαΐας, με παράλληλη συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια είτε ως πρόεδρος είτε ως μέλος των Δ.Σ. στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών, στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Ελλάδος,  την ΕΕΔΕ, κ.α. Επίσης είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Αρχαιολογικό Μουσείο καθώς, από την έναρξη της λειτουργίας τους έως σήμερα διετέλεσε Πρόεδρος των φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαϊας, κ. Μαρλαφέκας, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του και δηλώνει πως ο εκλιπών αφήνει μια σπουδαία παρακαταθήκη στα παιδιά τους, ως επάξιους συνεχιστές του έργου του.

Το Επιμελητήριο Αχαΐας για την απώλεια του Νίκου Δούρου

Κατόπιν της θλιβερής ειδήσεως του θανάτου του Νικολάου Δούρου, πρώην Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ο Πρόεδρος έλαβε το λόγο και εξήρε την προσωπικότητα και την σπουδαία προσφορά του εκλιπόντος στο Επιμελητήριο αλλά και σε άλλους Φορείς της περιοχής επί σειρά ετών, καθώς και την κοινωνική του δράση.

Η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας σε κλίμα θλίψης ομόφωνα εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

1. Να εκπροσωπηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου στην κηδεία του εκλιπόντος
2. Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου
3. Να εκφραστούν τα βαθύτατα συλλυπητήρια του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου προς την οικογένεια του εκλιπόντος
4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου
5. Το παρόν να δημοσιευτεί στον τοπικό Τύπο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.