Φλέγεται η Μέση Ανατολή: Νέα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξαπέλυσαν 11 αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, οχυρό της Χεζμπολάχ, δήλωσε χθες Πέμπτη το βράδυ πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στο λιβανικό σιιτικό κίνημα, ενώ ανταποκριτές του πρακτορείου άκουσαν ισχυρές εκρήξεις.

«Το Ισραήλ βομβάρδισε τη νότια συνοικία ένδεκα συνεχόμενες φορές», είπε η πηγή, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. Ο βομβαρδισμός ήταν τόσο σφοδρός που ταρακουνήθηκαν κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας του Λιβάνου και στα περίχωρά της.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες από την ισραηλινή πλευρά, στόχος των βομβαρδισμών ήταν ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα.

Ξένοι υπήκοοι αναχωρούν κατά κύματα από την πρωτεύουσα του Λιβάνου, ανάμεσά τους και περίπου 60 Έλληνες και Κύπριοι που έφτασαν στη χώρα μας με C130 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα η Παλαιστινιακή Αρχή ανακοίνωσε ότι 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκαρέμ, στη Δυτική Όχθη, γεγονός που επιβεβαίωσαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Οι Ισραηλινοί κατάφεραν ακόμα, πλήγματα σε θέσεις της Χεζμπολάχ σε Δαμασκό και Λαττάκεια, ενώ οι Χούθι μιλάνε για επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ. Το Ισραήλ πάντως εξακολουθεί να επεξεργάζεται τα αντίποινα κατά της Τεχεράνης, με τον Τζο Μπάιντεν να δηλώνει αντίθετος σε πλήγμα κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Μαίνεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στο Λίβανο – Τουλάχιστον 37 νεκροί και 151 τραυματίες το τελευταίο 24ωρο

Το λιβανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι 37 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες. Eίχαν επίσης αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι 151.

Ισραηλινά μαχητικά πλήττουν διαρκώς στόχους στο νότιο Λίβανο, στα σύνορα με το Ισραήλ, προσπαθώντας να πλήξουν θέσεις της Χεζμπολάχ.

«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον τακτικό λιβανέζικο στρατό και σε ισραηλινές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο στρατιώτες από το Λίβανο.

Μάλιστα, οι IDF δημοσιεύουν ανακοινώσεις σύμφωνα με τις οποίες ισραηλινοί στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε μάχες σώμα με σώμα κατά τη χερσαία εισβολή. Το Ισραήλ συνεχίζει να ανακοινώνει, ωστόσο, νέες θέσεις ώστε οι κάτοικοι να να απομακρυνθούν για την ασφάλειά τους.

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.