Έξι νεκροί σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς τη νύχτα στο κέντρο της Βηρυτού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ισραηλινό βομβαρδισμό τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην καρδιά της πρωτεύουσας του Λιβάνου, στη Βηρυτό . Στόχος ήταν ένα κέντρο άμεσης βοήθειας υπηρεσίας προσκείμενης στη Χεζμπολάχ, σύμφωνα με το λιβανικό υπουργείο Υγείας και πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο κίνημα. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγμα στο κέντρο της Βηρυτού αυτή την εβδομάδα.

Πηγή του AFP έκανε λόγο για «δυο νεκρούς και 11 τραυματίες» στον βομβαρδισμό «στην Μπασούρα», στο κέντρο. Ανταποκριτές του πρακτορείου μετέδωσαν πως άκουσαν ισχυρή έκρηξη και ένιωσαν ακίνητα να δονούνται, προτού σπεύσουν ασθενοφόρα.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν τρεις αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε νότια προάστια της Βηρυτού λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, δήλωσε πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στη Χεζμπολάχ· πρόκειται, εξ όσων είναι γνωστά, για την τρίτη σειρά πληγμάτων εναντίον του συγκεκριμένου προπυργίου του σιιτικού κινήματος, που υποστηρίζεται από το Ιράν, μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες.

Σύμφωνα με την πηγή, «τρεις ισραηλινές επιδρομές στοχοποίησαν τα νότια προάστια της Βηρυτού χθες βράδυ», την ώρα που η Χεζμπολάχ λέει πως προβάλλει αντίσταση σε ισραηλινά χερσαία στρατεύματα που μπήκαν στον νότιο Λίβανο.

Δημοσιογράφοι του AFP κοντά στη λιβανική πρωτεύουσα άκουσαν εκκωφαντικούς κρότους, που αντήχησαν σε ακτίνα χιλιομέτρων.

Η πηγή τόνισε πως χτυπήθηκε κέντρο άμεσης βοήθειας υπηρεσίας συνδεόμενης με τη Χεζμπολάχ.

Άλλοι 46 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 85 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τετάρτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.