Μπαρτσελόνα – Μπάγερν 4-1: Ο αφηνιασμένος Ραφίνια ισοπέδωσε τους Βαυαρούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με τον Ραφίνια να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της Μπάγερν και να πανηγυρίζει χατ-τρικ, η Μπαρτσελόνα έφτασε σε έναν θρίαμβο απέναντι στους Βαυαρούς (4-1) και έφτασε τις δύο νίκες στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της League Phase του Champions League.

Το ματς

Η πολυδιαφημισμένη αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Μπάγερν άρχισε ονειρικά για τους μπλαουγκράνα αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό πήραν το προβάδισμα. Για την ακρίβεια χρειάστηκαν 57” από τη σέντρα, με τον Ραφίνια να δέχεται εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Φερμίν Λόπεθ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα έχοντας προηγουμένως ντριμπλάρει τον Νόιερ, για να σημειώσει το πιο γρήγορο γκολ εις βάρος των Βαυρών σε όλη την ιστορία του Champions League.

Η συνέχεια άνηκε στην Μπάγερν, με την ομάδα του Κομπανί να βρίσκει δίχτυα στο 10ο λεπτό όπου είδε το γκολ του Χάρι Κέιν να ακυρώνεται -με παρέμβαση του VAR- ως οφσάιντ και να φέρνει το ματς σε ισορροπία στο 18′, όταν από γύρισμα του Γκνάμπρι από τα αριστερά ο κάπτεν της εθνικής Αγγλίας εκτέλεσε τον Πένια με σουτ στην κίνηση, από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η ισοφάριση από την Μπάγερν είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ακόμη περισσότερο ο ρυθμός του αγώνα και οι δύο ομάδες να φλερτάρουν με το δεύτερο γκολ, για να έρθει τελικά αυτό από τους μπλαουγκράνα: ο Φερμίν Λόπεθ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών και τσίμπησε τη μπάλα προλαβαίνοντας τους Νόιερ και Ουπαμεκανό, με τον Λεβαντόβσκι να ακολουθεί ως τρέιλερ και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 (δεν πανηγύρισε το γκολ από σεβασμό στην πρώην ομάδα του).

Σαν να μην έφτανε αυτό γκολ, ήρθε και τρίτο “χτύπημα” στην ευάλωτη άμυνα της Μπάγερν, με τον ασταμάτητο στο πρώτο μέρος Ραφίνια να εφορμεί κατά μέτωπο και να εκτελεί τον Νόιερ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να γράψει το 3-1 στο 45ο λεπτό.

Οι άγριες ορέξεις του Βραζιλιάνου δεν σταμάτησαν όμως εκεί αλλά συνεχίστηκαν και αφότου επέστρεψε στο χορτάρι για το δεύτερο μέρος, με την φάση του 56ο λεπτού να είναι ενδεικτική: ο Γιαμάλ τον βρήκε με εκπληκτική μπαλιά ακριβείας και ο Ραφίνια εξαπέλυσε ένα υπέροχο συρτό διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής, για να νικήσει για τρίτη φορά τον Νόιερ και να υπογράψει το 4-1 για τους μπλαουγκράνα μέσα σε αποθέωση.

  • ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πένια, Κουντέ, Κουμπαρσί, Ινίγκο Μαρτίνεθ, Μπαλντέ, Πέδρι, Κασάδο, Φερμίν Λόπεθ (61′ Ντε Γιονγκ), Γιαμάλ, Λεβαντόβσκι, Ραφίνια (76′ Όλμο)
  • ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Γκερέιρο, Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Κίμιχ, Παλίνια (60′ Γκορέτσκα), Ολίσε (59′ Σανέ), Μίλερ (60′ Μουσιάλα), Γκνάμπρι (60′ Κομάν), Κέιν
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.