Μάλμε – Ολυμπιακός 0-1: Ο συνήθης ύποπτος Ελ Κααμπί χτύπησε ξανά και οι ερυθρόλευκοι έβαλαν πλώρη για οκτάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την δεύτερή του νίκη στη League Phase του Europa League. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 της Μάλμε στο ELEDA Stadion για την 3η αγωνιστική και τα χαμόγελα επέστρεψαν μετά την γκέλα από τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα.

Το “χρυσό” γκολ πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 30ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του φανταστικού Ζέλσον Μαρτίνς. Οι ερυθρόλευκοι είχαν το πάνω χέρι στο πρώτο μέρος, ενώ στο δεύτερο 45λεπτο δεν άφησαν τη Μάλμε να αντιδράσει ουσιαστικά. Ο Ολυμπιακός έχασε και πέναλτι στο 83′ με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Το τρίποντο αυτό κάνει τον Ολυμπιακό να χαμογελά όσον αφορά τον στόχο του για είσοδο στην οκτάδα και απευθείας πρόκριση στους 16. Οι ερυθρόλευκοι είναι στην 12 θέση με έξι πόντους στο -1 από την οκτάδα.

Στην επόμενη αγωνιστική της League Phase του Europa League ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί στο Γεώργιος Καραϊσκάκης τη Ρέιντζερς στις 7 Νοεμβρίου (19:45).

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός πίεζε ψηλά τη Μάλμε, θέλοντας να ανακτήσει άμεσα την μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους στην άμεση μετάβαση. Ήταν κάτι που λειτουργούσε για τους ερυθρόλευκους. Στο 8ο λεπτό ο Ορτέγκα αισθάνθηκε σφίξιμο και έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Πιρόλα να παίρνει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στο 10ο λεπτό και ενώ οι Πειραιώτες έπαιζαν με δέκα (ο Ορτέγκα ήταν εκτός), ο Μαρτίνς απέφυγε δύο αντιπάλους του, έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Ντάλιν, ο οποίος έμεινε να παρακολουθεί την πορεία της. Δύο λεπτά αργότερα, οι Σουηδοί έδειξαν την παρουσία τους με ένα άστοχο σουτ του Μπόλιν.

Ο Ολυμπιακός συνέχιζε όμως να έχει το πάνω χέρι. Ο Τσικίνιο πλάσαρε από την “καρδιά’ της περιοχής, με τον Ντάλιν να μπλοκάρει. Στο 30ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν αυτό που άξιζαν, δηλαδή να πάρουν “κεφάλι” στο σκορ.

Ο Μαρτίνς έφυγε γρήγορα στην μετάβαση, πέρασε δύο παίκτες πολύ πίσω από το κέντρο. Πήρε μέτρα, είδε την κίνηση του Ελ Κααμπί στα αριστερά στην περιοχή, ο Μαροκινός δέχθηκε την πάσα, πλάσαρε με τη μία και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να πιέζουν, με τον Τσικίνιο να έχει ακόμη μία τελική.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να έχει πάει στα μέτρα του την αναμέτρηση. Στο δεύτερο 45λεπτο η Μάλμε μπήκε πιο δυνατά. Οι Σουηδοί θέλησαν να κυκλοφορήσουν περισσότερο την μπάλα και να κρατήσουν την κατοχή. Αρκετά δραστήριοι στην αριστερή πλευρά, με τον ταχύτατο Μπολίν. Από εκεί έφτιαξαν ευκαιρία στο 51ο λεπτό, με το σουτ του Μπουρσανέγιο μέσα από την περιοχή να είναι αρκετά άστοχο.

Οι ερυθρόλευκοι έψαξαν τρόπο να “κόψουν” την ανάπτυξη των Σουηδών και στο 68′ είχαν καλή στιγμή. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή στη μεσαία γραμμή, ο Έσε έδωσε αμέσως στον Ροντινέι, εκείνος με τη σειρά του στον Ελ Κααμπί, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ήταν σωτήριος ο Ντάλιν. Αμέσως μετά οι Σουηδοί απάντησαν με τον Κρίστιανσεν στο 68′ να αστοχεί μέσα από την περιοχή.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 74ο λεπτό με γυριστό του Κρίστιανσεν, με τον Τζολάκη να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 81ο λεπτό οι ερυθρόλευκοι είχαν την ευκαιρία να “κλειδώσουν” το τρίποντο. Ο Κοστίνια τροφοδότησε τον Ελ Κααμπί στα αριστερά της περιοχής, ο Ντάλιν βγήκε, τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαροκινός ανέλαβε την εκτέλεση, όμως αστόχησε.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, η Μάλμε έβαλε κόσμο στην περιοχή του Ολυμπιακού, όμως δεν μπόρεσε να κάνει “ζημιά” στην ελληνική ομάδα, η οποία πανηγύρισε ένα υπερπολύτιμο διπλό.

  • ΜΑΛΜΕ: Ντάλιν, Στρίγκερ, Ρέσλερ, Γιάνσον, Μπουσανέγιο, Γιόνσεν (70′ Ρόζενγκρεν), Πένα, Άλι (70′ Μπεργκ), Λουκίλι (60′ Κρίστιανσεν), Μπόλιν, Μπούτχαϊμ (61′ Ρικς)
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (11′ Πιρόλα – 76′ Γκαρθία), Έσε, Μουζακίτης (79′ Κωστούλας), Τσικίνιο, Μαρτίνς (86′ Μασούρας), Ροντινέι, Ελ Κααμπί (86′ Στάμενιτς)
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.