ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Κανείς δεν πέταξε ψηλά και δεν πάτησε κορυφή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μονομάχησαν στην OPAP Arena αλλά κανείς τους δεν πήρε το τρίποντο, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Οι ασπρόμαυροι προηγήθηκαν με τον Μπάμπα στο 15′ και ο Πιερό ισοφάρισε δέκα λεπτά μετά. Στα πιο αξιοσημείωτα της βραδιάς το ντεμπούτο του Αντονί Μαρσιάλ με τη φανέλα της Ένωσης.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά, ο Τσάλοφ πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπάμπα με προβολή ανάγκασε τον Στρακόσα να σταματήσει σε πρώτο χρόνο με τα πόδια. Ο Γκανέζος μπακ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ απάντησε δέκα λεπτά μετά. Ο Κοϊτά είδε ωραία τον Πιερό στην περιοχή και του μοίρασε την μπάλα, αυτός νίκησε ωραία με το κορμί του τον Κεντζιόρα και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ είχε και δοκάρι λίγο πριν το πρώτο του γκολ με τον Οζντόεφ, όμως ο Στρακόσα επενέβη σωστά και με τη βοήθεια του δοκαριού απομάκρυνε σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ είναι στους 17 βαθμούς σε ισοβαθμία με τον Άρη (από την οποία υστερεί και είναι δεύτερος), ενώ η ΑΕΚ είναι στους 15 μαζί με τον Ολυμπιακό.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με τον Λιβάι Γκαρσία στο δεξί άκρο της επίθεσης, τον Πιερό στην κορυφή και τον Λαμέλα πίσω του. Ο Ελίασον τέθηκε εκτός 20άδας λόγω αδιαθεσίας, ενώ εκτός 20άδας έμεινε και ο Άμραμπατ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την άλλη παρέταξε τον Δικέφαλο με τον Λόβρεν στο πλάι του Κεντζιόρα και τον Σβαμπ στο πλάι του Οζντόεφ στον άξονα. Ο Τσάλοφ ξεκίνησε στην κορυφή με τους Μουργκ, Ζίβκοβιτς και Τάισον πίσω του.

Ο Μπάμπα έκανε το πρώτο χτύπημα, ο Πιερό είχε την απάντηση

Το παιχνίδι ξεκίνησε σε έναν ισορροπημένο ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν με τον τρόπο παιχνιδιού τους. Η πρώτη επιθετική απόπειρα ήταν το σουτ του Λαμέλα στο 6′, το οποίο κόπηκε. Στο 12′ ο Κοϊτά απέφυγε ωραία έναν αντίπαλο και σούταρε, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 15′, αλλά ο Στρακόσα βρήκε με τα χέρια το ωραίο πλασέ του Οζντόεφ και με τη συνδρομή του δοκαριού η μπάλα κατέληξε κόρνερ. Από αυτό οι ασπρόμαυροι βρήκαν το γκολ με τον Μπάμπα που σκόραρε προ κενής εστίας.

Η Ένωση απάντησε με το ωραίο γκολ του Πιερό που νίκησε κατά κράτος τον Κεντζιόρα και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κοτάρσκι. Ο Αϊτινός φορ από εκτελεστής έγινε δημιουργός στο 35′, όταν έκανε μια γλυκιά σέντρα από δεξιά με τον Γκαρσία να παίρνει την κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει άουτ.

Στο 38′ η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ανατροπή. Αρχικά ο Ρότα δεν κατάφερε να νικήσει εξ επαφής τον Κοτάρσκι, ο Περέιρα πήρε το ριμπάουντ και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια περίεργη σέντρα σουτ του Σβαμπ. Ο Στρακόσα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά ο Πήλιος ήταν εκεί για να απομακρύνει.

Τίποτα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε κι αυτό πιο κοντρολαρισμένα. Η πρώτη τελική ήταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λαμέλα που πέρασε λίγο άουτ. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η φάση με το μαρκάρισμα του Μπάμπα στον Γκαρσία, αλλά δεν υπήρχε κάτι στο ματς.

Ο Δικέφαλος είχε την πρώτη του τελική στο 55′, αλλά η προσπάθεια του Τάισον πέρασε άουτ. Ο Πιερό προσπάθησε να γίνει απειλητικός στο 58′, όμως η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Ο Κοϊτά ήταν αρκετά δραστήριος παίρνοντας την μπάλα από τα αριστερά και με αρκετές ντρίμπλες έκανε κάποιες τελικές, καμία από αυτές δεν ανησύχησε τον Κοτάρσκι.

Μετά από αρκετά λεπτά η ΑΕΚ έκανε μια τελική με σουτ του Οντουμπάτζο εκτός περιοχής, το οποίο πέρασε άουτ χωρίς να ανησυχήσει τον Κοτάρσκι. Το 1-1 έμεινε μέχρι και το τέλος, καθώς αυτή ήταν η τελευταία φάση του ματς. Στο φινάλε υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ανθρώπους των δύο ομάδων, την ώρα που κατευθυνόντουσαν στα αποδυτήρια.

ΑΕΚ: Στρακόσα, Πήλιος, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα (75′ Οντουμπάτζο), Σιμάνσκι, Περέιρα (75′ Πινέδα), Κοϊτά, Γκαρσία (75′ Μαρσιάλ), Λαμέλα (82′ Γκατσίνοβιτς), Πιερό.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Μπάμπα (62′ Κόλι), Σβαμπ, Οζντόεφ (75′ Καμαρά), Μουργκ (75′ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς, Τάισον (89′ Ντεσπόντοφ), Τσάλοφ (62′ Τόμας).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.