Στο ΣτΕ οι κάτοικοι της Κανακάρη για τις αντιδροµήσεις και τις νέες κυκλοφοριακές µελέτες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αναφαίρετο, χαρακτηρίζει το δικαίωµά της να προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας για τις αντιδροµήσεις και τις νέες κυκλοφοριακές µελέτες, η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων και Επαγγελµατιών της Κανακάρη µε αφορµή και τις ενστάσεις που έχει διατυπωθεί από την Αποκεντρωµένη.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε «ο ∆ήµος επιχειρεί µε διαπραγµατεύσεις και συζητήσεις να απαιτήσει από την Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση να µην εφαρµόσει την κείµενη Νοµοθεσία και να ανακαλέσει την απορριπτική για τους δικούς της λόγους απόφασή της που εξέδωσε για το σχετικό θέµα. Μεταθέτει ο ∆ήµος το θέµα σε διαδικαστικό ενώ είναι ζωτικής σηµασίας και ουσιαστικό για την πόλη. Φαίνεται τουλάχιστον περίεργο ότι η ∆ηµοτική Αρχή, εξακολουθεί να εφαρµόζει την τακτική του «πάµε και όπου βγει». Επιπλέον εµείς έχουµε τονίσει ότι η διανοιχθείσα οδός Κανακάρη (και ειδικά το κοµµάτι µε τις ανηφόρες), εκτός του ότι είναι στενότερη, µε κακοτεχνίες, παραλείψεις και γενικότερα προβλήµατα, θέτει και σε άµεσο κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και των αυτοκινήτων.

Επισηµαίνουµε δε, ότι δεν υπάρχει µελέτη συνολική σε συνδυασµό µε την ρύπανση του περιβάλλοντος και τις οικονοµικές επιπτώσεις που αφορούν τους πολίτες. Τελικά η Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση τι θα κληθεί να εγκρίνει; Ότι δεν υπάρχει Ολοκληρωµένη Κυκλοφοριακή µελέτη για τις µελλοντικές επιπτώσεις στην πόλη; Ότι από το 2019 δεν έχει υποβληθεί στις αρµόδιες υπηρεσίες της, ο σχετικός φάκελος για να εγκριθεί; Η Συντονιστική Επιτροπή που εκπροσωπεί πλείστους δηµότες, κατοίκους και επαγγελµατίες (και όχι µόνο κατοίκους των πέριξ οδών) και οι οποίοι έχουν ενυπογράφως καταθέσει τις αντιρρήσεις τους στον ∆ήµο Πατρέων από το έτος 2018, έχει αναφαίρετο το δικαίωµα της προσφυγής στο ΣτΕ».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.