Στην Πάτρα σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην αχαϊκή πρωτεύουσα θα βρεθεί σήµερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα δώσει κατευθυντήριες οδηγίες στο πλαίσιο της επιχειρούµενης µεταρρύθµισης και του εκσυγχρονισµού της Ελληνικής Αστυνοµίας. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναµένεται στις 9.30 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠΑ, όπου θα πραγµατοποιηθεί ευρεία σύσκεψη µε την τοπική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, µε τους διευθυντές των Αστυνοµικών ∆ιευθύνσεων Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας και όλους τους διοικητές των Τµηµάτων, στους οποίους θα δώσει το στίγµα του.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συνοδεύεται από τον Αχαιό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος, υποστράτηγο Γιώργο Μιχαλόπουλο, ο οποίος είναι γνώστης των αναγκών της Αχαΐας και όλης της ∆υτικής Ελλάδας. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα ενηµερωθεί από τον Γενικό Περιφερειακό ∆ιευθυντή Αστυνοµίας ∆υτικής Ελλάδας, υποστράτηγο Ανδρέα Τσαπικούνη για το συνολικό παραγόµενο έργο της ΕΛ.ΑΣ. στους τρεις νοµούς ευθύνης του, µε στατιστικά στοιχεία και δεδοµένα. Το βάρος αναµένεται να δοθεί στην ενδοοικογενειακή βία, την ανήλικη παραβατικότητα, την οδική ασφάλεια και την πάταξη της εγκληµατικότητας, τοµείς που το Υπουργείο έχει θέσει σε άµεση προτεραιότητα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του Υπουργού αναµένεται να γίνουν και ανακοινώσεις από τον ίδιο όσον αφορά την κατασκευή του νέου Αστυνοµικού Μεγάρου στις εγκαταστάσεις του ΚΕΤχ, έργο που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά και για άλλα ζητήµατα αιχµής που απασχολούν το ένστολο δυναµικό. Στις 11:30 το πρωί θα προβεί σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός θα µεταβεί στο ∆ηµαρχείο όπου θα έχει συνάντηση µε τον δήµαρχο Κώστα Πελετίδη, στη διάρκεια της οποίας αναµένεται να συζητηθεί το θέµα της κατασκευής του νέου Αστυνοµικού Μεγάρου στο ΚΕΤχ µετά και τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής για τον κυκλοφοριακό φόρτο που θα επέλθει, διεκδικώντας λήψη επιπρόσθετων µέτρων για να αρθούν τα συγκοινωνιακά προβλήµατα.

Φλέγον θέµα, το οποίο έχουν αναδείξει τα µέλη της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαΐας είναι η υποστελέχωση σε προσωπικό των αστυνοµικών υπηρεσιών, οι αποσπάσεις µεγάλου αριθµού ένστολων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η αναγκαιότητα ενίσχυσης σε στόλο και εξοπλισµό. Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνοµικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, ερωτηθείς από την «Γ», ανέφερε πως «αναµένουµε τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη προκειµένου να του εκθέσουµε τα προβλήµατα που αντιµετωπίζουµε, κυρίως µε τις µεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και σε εξοπλισµό και να ζητήσουµε άµεσα λύσεις. Θα του περιγράψουµε την κατάσταση χωρίς ωραιοποιήσεις αλλά µε τα πραγµατικά στοιχεία για τα κενά και τις αποσπάσεις προσωπικού. Πρωταρχικής, επίσης, σηµασίας αποτελεί για εµάς η επίλυση του κτηριακού, ώστε επιτέλους η Πάτρα να αποκτήσει ένα νέο Αστυνοµικό Μέγαρο που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και για την εµπέδωση του αισθήµατος ασφαλείας των πολιτών»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.