Πάτρα: Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις καθαρισμού για αντιπληµµυρική «θωράκιση»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε εξέλιξη βρίσκονται σε ποτάµια, υδατορέµατα και χειµάρρους του ∆ήµου Πατρέων, παρεµβάσεις καθαρισµού και κατασκευής Τεχνικών Έργων µε σκοπό την πρόληψη πληµµυρών ενόψει του χειµώνα.

Ο αρµόδιος αντιδήµαρχος, Μιχάλης Αναστασίου ενηµέρωσε διεξοδικά για τον υφιστάµενο αντιπληµµυρικό σχεδιασµό της ∆ηµοτικής Αρχής στη διάρκεια της συνεδρίασης του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου. Όπως είπε, ήδη έχουν δοθεί στην Περιφέρεια ∆υτικής Ελλάδος τα αιτήµατα για καθαρισµούς σε Παναγίτσα, Γλαύκο, Ελεκίστρα (παλιά Κοίτη προς ∆ιακονιάρη), Μαλαµαµούτη, Λυγιά, Σέλεµνο, Ξυλοκέρα, Χάραδρο (από Βελβίτσι µέχρι Αερογέφυρες Περιµετρικής), ενώ ξεκίνησε ο καθαρισµός – απόφραξη του αγωγού στην συµβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Γούναρη µε ειδικό µηχάνηµα. Τέλος, γίνεται σε συνεργασία µε τις Τοπικές Κοινότητες καθηµερινή καταγραφή προβληµάτων και απαιτούµενων αντιπληµµυρικών έργων και αντιστηρίξεων.

«Οι Υπηρεσίες του ∆ήµου και της ∆ΕΥΑΠ εξαντλούν τις δυνατότητές τους τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιµετώπιση των καιρικών αυτών φαινοµένων και θα συνεχίσουν µε όσα µέσα και προσωπικό διαθέτουν και στη φετινή αντιπληµµυρική περίοδο», τόνισε ο κ. Αναστασίου και συµπλήρωσε πως παρεµβάσεις γίνονται επίσης σε κανάλια απορροής όµβριων υδάτων, ενώ ελέγχονται οι ενηµερωτικές πινακίδες συγκέντρωσης ανά χώρο των κατοίκων µε την εµφάνιση πληµµυρικών φαινοµένων. Όσον αφορά στο ενδεχόµενο αντιµετώπισης προβληµάτων που πιθανόν προκύψουν από έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, το Τµήµα Πολιτικής Προστασίας του ∆ήµου θα προβεί σε προµήθεια αλατιού από την Περιφέρεια, ενώ έχει ήδη επικαιροποιηθεί το µνηµόνιο ενεργειών για τις πληµµύρες – χιονοπτώσεις από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας το οποίο έχει σταλεί στις υπηρεσίες του ∆ήµου.

Στην ίδια συνεδρίαση έγινε και απολογισµός της αντιπυρικής περιόδου, µε τον αντιδήµαρχο να επισηµαίνει για µια ακόµα φορά την σοβαρή έλλειψη προσωπικού, την απαγόρευση πρόσληψης µόνιµων εργαζοµένων αλλά και την υποχρηµατοδότηση του ∆ήµου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.