Μπαράζ αποκαλύψεων για τα νεκρά βρέφη σε Αμαλιάδα και Πάτρα…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Τούνελ επιμένοντας στην αναζήτηση της δικαίωσης για τις αθώες ψυχές που βρήκαν ανεξήγητα και πρόωρα το θάνατο σε Αμαλιάδα και Πάτρα συνέχισε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα τις καταιγιστικές αποκαλύψεις.

Η εκπομπή που έφερε πρώτη στο φως τις  τραγικές  και περίεργες συμπτώσεις  γύρω από το ρόλο της γυναίκας που ήδη συνδέεται με τους θανάτους πέντε βρεφών παρουσίασε νέα στοιχεία που φέρνουν την ανατροπή.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες προσώπων που έλυσαν για πρώτη φορά την σιωπή τους, φωτογραφικά και ηχητικά ντοκουμέντα και ένα έκτο βρέφος στο κάδρο του μυστηρίου. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε δρομολογώντας εξελίξεις.

Σε ένα  θρίλερ που μοιάζει να μην έχει τέλος μια μητέρα σοκάρει με τη μαρτυρία της. Όπως υποστήριξε αντίκρισε το παιδί της μισοπεθαμένο όταν το πρόσεχε η Ειρήνη Μουρτζούκου που τότε την φιλοξενούσε. Το έξι μηνών βρέφος επέζησε από θαύμα χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των γιατρών. Η γιαγιά του ίδιου παιδιού  μιλώντας στο Τούνελ περιέγραψε τη στιγμή που έμαθε ότι το κοριτσάκι τους βρέθηκε μελανιασμένο, χωρίς σφυγμό.

Καθοριστικές ίσως αποδειχθούν και οι μαρτυρίες για τα όσα προηγήθηκαν το βράδυ πριν το θάνατο του μικρού Παναγιώτη στην Αμαλιάδα. Πρόσωπα-«κλειδιά»  που βρίσκονταν στο ίδιο σπίτι με το άτυχο παιδί αλλά και η γυναίκα που το μετέφερε στο Νοσοκομείο με τα όσα είπαν σόκαραν την κοινή γνώμη και «γκρέμισαν το οικοδόμημα» των ισχυρισμών της μητέρας του και της φίλης της Ειρήνης, ότι πήγαν ζωντανό το παιδί στο Νοσοκομείο.

Στο «Τούνελ» μίλησε και η νονά του δεύτερου παιδιού της γυναίκας που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Περιέγραψε τα όσα  ακολούθησαν λίγα λεπτά μετά τον θάνατό του αλλά και τις συμπεριφορές της μητέρας που την προβλημάτισαν έντονα.

Με την εκπομπή επικοινώνησε και η Κατερίνα που έχασε το μωρό της όταν το πρόσεχε η κουμπάρα της Ειρήνη Μουρτζούκου. Όταν είδε το νέο περιστατικό στην Αμαλιάδα και την άκουσε να μιλά στην Αγγελική Νικολούλη την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου όπως είπε επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες της και για το δικό της παιδί.

Μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις της εκπομπής ο λόγος πλέον περνά στις εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές που καλούνται να ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση.

«Πήγαν το παιδί μας χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο …»

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία στο «Τούνελ» ,της  γιαγιάς του βρέφους που επανέφεραν οι γιατροί από τον θάνατο.

 

 

Η επίσημη διάγνωση των γιατρών έκανε λόγο τότε για «συγκοπή» αφήνοντας αναπάντητα αρκετά ερωτήματα καθώς πρόκειται για κατάσταση που προκαλείται μόνο από εξωγενή παράγοντα…

Μιλώντας για  πρώτη φορά ,η γυναίκα καταγγέλλει στο «Τούνελ» πως όλα συνέβησαν όταν η κόρη της άφησε για λίγο το  έξι μηνών κοριτσάκι στην Ειρήνη για να το προσέχει.

 

 

« Η κόρη μου μαζί με την εγγονή μου είχε πάει να την φιλοξενήσει η Ειρήνη και η μαμά της στην Πάτρα που έμεναν τότε. Της είχα πει ότι ήταν παράλογο να πάει με μωρό παιδί εκεί.  Κάποια στιγμή μας πήρε η Ειρήνη τηλέφωνο να μας πει ότι το παιδί είχε μαυρίσει και να το πάμε στο Νοσοκομείο. Το τηλέφωνο το σήκωσε η άλλη μου η κόρη και της είπε να πάρει ασθενοφόρο και να το φέρουν στο Καραμανδάνειο. Το παιδί ήταν μισοπεθαμένο, μελανιασμένο και ευτυχώς το επανάφεραν οι γιατροί», λέει και συγκλονίζει.

 

 

Όταν ρώτησε την κόρη της τι είχε συμβεί της απάντησε ότι το βρήκε σε αυτή την κατάσταση στο κρεβάτι.

«Μου είπε ότι εκείνη είχε πεταχτεί για μια δουλειά και είχε αφήσει το μωρό με την Ειρήνη. Οι γιατροί έγραψαν τότε ότι το παιδί είχε πάθει συγκοπή αλλά δεν μπορούσαν να βρουν κάτι. Ήταν ένα παιδί υγιές και μας είπαν ότι κάτι πιθανότατα να το τρόμαξε ή να το πόνεσε πολύ. Ευτυχώς η μικρούλα μας γλίτωσε. Εντωμεταξύ η Ειρήνη δύο τρία χρόνια πριν το συμβάν είχε χάσει και ένα αδερφάκι δύο χρονών με τον ίδιο σχεδόν τρόπο. Η κόρη μου μετά το περιστατικό έφυγε. Όλα αυτά που γίνονται με αυτή την κοπέλα δεν είναι λογικό. Όποιο παιδί πρόσεχε η Ειρήνη πάθαινε τα ίδια…», καταλήγει.

 

 

«Οι γιατροί επανέφεραν το κοριτσάκι μου στη ζωή…»

Ο εφιάλτης μοιάζει να μην έχει τέλος έτσι όπως  ξεδιπλώνονται  οι αποκαλύψεις του «Τούνελ».

Η μητέρα  του βρέφους που «από θαύμα» γλίτωσε όπως λέει το θάνατο  την ώρα που το πρόσεχε η γυναίκα που θεωρούσε φίλη της, έλυσε την σιωπή της για πρώτη φορά.

«Γενικά έπαιρνα παντού το παιδί μαζί μου. Εκείνη η μέρα ήταν Κυριακή. Είχα ταΐσει την μικρή και την έβαλα να κοιμηθεί. Δεν προλαβαίνω να απλώσω τα ρούχα του παιδιού και ακούω την Ειρήνη να μου λέει ότι δεν είναι καλά. Την κοιτάζω, τα χείλη της ήταν μελανά και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Απευθείας κάλεσα ασθενοφόρο και την πήγαμε στο Καραμανδάνειο. Όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω στο παιδί να δουν τι έχει γίνει γιατί ήταν μόλις έξι μηνών και γεννήθηκε υγιέστατο. Το πόρισμα τους ήταν συγκοπή και τους ρώτησα από τι μπορεί να συνέβη. Μου απάντησαν ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος πάνω από το κεφάλι της και να την τρόμαξε ή κάτι να της έβαλε-για παράδειγμα ένα μαξιλάρι-και δεν μπορούσε να ανασάνει», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφέρεται στις μνήμες που ξυπνήσαν από τις εξελίξεις με τους διαδοχικούς θανάτους μέσα σε τέσσερα χρόνια και τα ερωτήματα που από τότε την βασανίζουν για το πρόσωπο κλειδί της υπόθεσης.

«Από τη στιγμή που έχει βγει αυτή η υπόθεση και μαθαίνω ότι ο Παναγιωτάκης ήταν με μελανά χείλη, μου έρχονται μνήμες από το δικό μου το παιδί. Ήμουν τυχερή μάλλον μέσα στην ατυχία μου. Υποψιάζομαι ότι το έχει κάνει αυτό και στο δικό μου το παιδί. Αφού βγήκαμε από το νοσοκομείο επέστρεψα στην μαμά μου. Η Ειρήνη με έπαιρνε να δει τι κάνει το παιδί και της είχα πει τότε ότι αν το είχε πειράξει, θα τη σκότωνα. Αλλά το είχε αρνηθεί.»

«Εγώ μετέφερα τον Παναγιωτάκη στο Νοσοκομείο…»

«Με πήρε η Πόπη και μου είπε να πάω από εκεί γρήγορα για να μεταφέρουμε το παιδί στο Νοσοκομείο. Αυτό ήταν περίπου στη μία. Πήρα το αμάξι και πήγα τρέχοντας, μπήκε η Πόπη πίσω και η Ειρήνη με το παιδί μπροστά. Δεν μπορούσα να δω αν το παιδί είναι νεκρό ή ζωντανό αλλά ούτε μιλούσε, ούτε έκλαιγε ούτε άνοιξε τα μάτια του. Το κεφάλι του ήταν πίσω σαν ξερό. Να το πω σαν πεθαμένο; Της είπα της Ειρήνης να δώσει αναπνοές στο παιδί γιατί δεν ήξερα κι εγώ τι έπρεπε να γίνει. Πανικοβλήθηκα», λέει η ξαδέρφη της Καλλιόπης που μετέφερε τον μικρό Παναγιώτη στο Νοσοκομείο.

«Η Ειρήνη πήγε το παιδί μέσα στους γιατρούς. Εμείς μείναμε απέξω. Μετά από μία ώρα περίπου μας είπαν ότι το παιδί ήταν νεκρό. Όσο περιμέναμε η Πόπη μου είπε ότι το προηγούμενο βράδυ που είχαμε βγει βόλτα την είχε πάρει τηλέφωνο η Ειρήνη να της πει ότι το μωρό δεν ήταν καλά… Πιστεύω ότι όλα μπορεί να έχουν συμβεί, ακόμα και να έχει μπει ανθρώπινο χέρι», καταλήγει.

«Μου είπε η Ειρήνη ότι κρατούσε το παιδί νεκρό…»

Το «Τούνελ» εντόπισε μια φίλη της μητέρας του που κοιμήθηκε στο σπίτι τους το προηγούμενο βράδυ. Η μαρτυρία της ήταν σοκαριστική.

«Όσα έχω πει στην κατάθεσή μου μπορώ να σας τα πω και εσάς. Είχα κατέβει να δω τα κορίτσια και τους δικούς μου. Το προηγούμενο βράδυ καθόμασταν έξω στο πεζοδρόμιο. Η Πόπη έφυγε σε μια δουλειά με την ξαδέρφη της και μείναμε στο σπίτι εγώ, η Ειρήνη, ένας φίλος και ο σύντροφος της γιαγιάς του παιδιού. Ο Παναγιωτάκης ήταν γενικά ανήσυχος και παίζαμε μαζί του. Το μωρό ήπιε το γάλα του κάποια στιγμή και μετά έκανε ένα μεγάλο εμετό. Τον έκανα μπάνιο και αργότερα γύρισε και η Πόπη αφού την πήρε τηλέφωνο η Ειρήνη.» λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει επειδή το παιδί χρειαζόταν μπιμπιλίνα, έφυγαν με την Πόπη για να τα αγοράσουν και άφησαν το μωρό με την Ειρήνη.

«Το παιδί συνέχιζε να έχει ένταση. Κοιμήθηκε στις δυόμιση την νύχτα. Τον πήγε η Ειρήνη στην κούνια και εμείς καθίσαμε έξω να κάνουμε ένα τσιγάρο. Κάποια στιγμή τον ακούσαμε να κλαίει, πήγε η Ειρήνη του έδωσε μια μπλούζα της και ξανακοιμήθηκε. Ο μικρός ήταν στην κούνια στο ίδιο δωμάτιο με εμένα και την Ειρήνη. Το πρωί όταν εγώ σηκώθηκα για να φύγω κατά τις δέκα, το παιδί κοιμόταν και έκανε κάτι σαν βρόγχο, όπως κάνει ένας μεγάλος άνθρωπος όταν ροχαλίζει…»

«Με πήρε τηλέφωνο η Ειρήνη όταν έφτασα στο χωριό μου και μου είπε ότι ο Παναγιώτης πέθανε από εισρόφηση. Μου περιέγραψε το σκηνικό, ότι πήρανε το παιδί με την ξαδέλφη, τη Γιώτα να το πάνε στο νοσοκομείο, αλλά είχε πεθάνει ήδη…», καταλήγει και συγκλονίζει.

«Η Ειρήνη δεν είδε ότι το παιδί πνιγόταν;»

Η φίλη της Πόπης, της μητέρας του άτυχου Παναγιωτάκη που έμενε μαζί τους πριν χαθεί ξαφνικά από τη ζωή, μίλησε στο Τούνελ για όσα συνέβαιναν.

«Στο δωμάτιο κοιμόμασταν με το μωρό εγώ και η Ειρήνη. Η Πόπη κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο. Εγώ δεν θα παράταγα το παιδί με μια άλλη κοπέλα να κοιμηθούν μαζί. Υπήρχαν πολλές εντάσεις γιατί η Ειρήνη ζήλευε την Πόπη και τσακωνόντουσαν πάρα πολύ άσχημα. Ακόμα και το βράδυ εκείνο είχαν τσακωθεί γιατί η Πόπη είχε πάει κάπου μόνη της. Είχε κουραστεί από την συμπεριφορά της και ήθελε να απομακρυνθεί. Όταν κατέθεσα στην αστυνομία τους είπα να το ψάξουν γιατί το παιδί δεν έφυγε έτσι. Δεν είναι μόνο τα δύο δικά της παιδιά που έχει χάσει. Έχει πεθάνει και το παιδί άλλης μια φίλης της που πρόσεχε. Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά. Να πεθαίνει το παιδί και να μην το καταλαβαίνει. Έξω από το αστυνομικό τμήμα μου είπε μάλιστα ότι ο Παναγιώτης πέθανε στα χέρια της. Το χε πει και η μητέρα του παιδιού στους αστυνομικούς  ότι την υποψιάζεται.», λέει και προκαλεί ανατριχίλα.

«Μου είπε η μάνα ότι το βρήκε μελανιασμένο με τη γλώσσα έξω…»

«Ήμουν κι εγώ εκεί μαζί με μία φίλη μου, που είχε έρθει από Αθήνα, εντελώς τυχαία», είπε σε δημοσιογράφο της εκπομπής ο μάρτυρας – “κλειδί” που έσπασε τη σιωπή του στο “Τούνελ”.

Εξοργισμένος από τα όσα δήλωσε στην επικοινωνία που είχε η Ειρήνη Μουρτζούκου ζωντανά με την Αγγελική Νικολούλη το βράδυ της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου, αποφάσισε να αποκαταστήσει την αλήθεια.

«Δε μου άρεσαν καθόλου τα όσα ακούστηκαν από την Ειρήνη και την Πόπη στην εκπομπή σας. Το παιδί ήταν μια χαρά, το προηγούμενο βράδυ. Άρχισε να μη νιώθει καλά κατά τις 01:30 – 02:00. Η Πόπη, η μητέρα του δεν ήταν εκεί εκείνη την ώρα. Την πήρε η Ειρήνη τηλέφωνο, γιατί το παιδί έκανε εμετό. Το επόμενο πρωί γύρω στις 09:30 μίλησα με τη φίλη μου και τη ρώτησα και για το παιδί. “Μια χαρά είναι” μου λέει, “παίζει στην κούνια” και με έκλεισε γιατί ήθελε να φύγει για να προλάβει το λεωφορείο. Μετά από αρκετή ώρα, με παίρνει η Πόπη και μου λέει “χάσαμε τον Παναγιωτάκη…”

Σοκάρει η περιγραφή του για τη μοιραία στιγμή, με βάση τα όσα του αποκάλυψε η ίδια η μητέρα του παιδιού. Του είπε τα εξής:

«Η Ειρήνη ήταν στο δωμάτιο μαζί με το παιδί, εγώ πήγα στο μπάνιο και όταν βγήκα, η Ειρήνη ήταν στο σαλόνι και το παιδί δίπλα στο καροτσάκι μελανιασμένο, με γυρτό το κεφάλι και τη γλώσσα έξω.»

« Απορούμε όλοι πώς είναι δυνατόν η Ειρήνη να μην άκουσε ή πρόσεξε κάτι που ήταν δίπλα στο μωρό και το είδε όλα η μάνα μόλις μπήκε στο δωμάτιο», συμπλήρωσε ο φίλος της μητέρας του παιδιού.

«Το παιδί ήταν ήδη νεκρό, μου το είπε η ξαδέρφη της που το μετέφερε, η οποία ήταν και η μόνη που είχε πάθει σοκ και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί.»

Για τη σχέση της Ειρήνης με τη μητέρα του Παναγιωτάκη αλλά και τη στάση των δύο γυναικών, ανέφερε:

«Υπήρχαν ζήλειες και φασαρίες από την πλευρά της Ειρήνης. Είναι ένα ψέμα όλο αυτό που άκουσα (στη συνέντευξη που έδωσαν στην εκπομπή σας). Δε γίνεται να χάνεις ένα παιδί και στις εννέα μέρες να βγαίνεις στα μπουζούκια και να χορεύεις πάνω στις μπάρες.»

Η κουμπάρα της Ειρήνης:  Μου πέταξε τα σεντόνια του νεκρού μωρού για να το θυμάμαι…

Το «Τούνελ» επικοινώνησε με την νονά του δεύτερου βρέφους της Ειρήνης.

«Ήμουν ακριβώς δίπλα από το δωμάτιο τους και πρόσεχα το παιδί της όταν έφευγε εκτός για διάφορες δουλειές και έλειπε για ώρες. Στην αρχή όταν πήγαινα στο δωμάτιο η Ειρήνη το κουκούλωνε με την κουβέρτα και την τράβαγα γιατί φοβόμουν ότι θα σκάσει το παιδί.», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει όσο καιρό ήταν στο Νοσοκομείο είχαν γίνει τρεις κρίσεις επιληψίας όλες βράδυ.

«Το μοιραίο βράδυ μου λέει ότι η μικρή δεν είναι καλά, έπαθε επιληψία και δεν ανασαίνει. Η γυναίκα που ήταν δίπλα παραξενεύτηκε γιατί σε εκείνη δεν είχε πει τίποτα. Τότε πήγα εγώ να φωνάξω γιατρούς και εκείνοι έτρεξαν για το μωρό. Ήταν μετά τις δύο την νύχτα και το ξέρω γιατί ήμουν στο κυλικείο. Όταν γύρισα την είδα να μου φωνάζει στο διάδρομο. Όσο οι γιατροί προσπαθούσαν να το επαναφέρουν εκείνη ασχολιόταν με το κινητό. Όταν το παιδί «τέλειωσε» εγώ θρηνούσα και μου είπαν οι γιατροί να μπω μέσα να το φιλήσω γιατί ήμουν και η νονά του. Με ρώτησε πως κάνω έτσι. Εγώ έχω χάσει και άλλο παιδί και δεν φωνάζω έτσι, μου λέει. Τότε τρελάθηκα»

«Όταν μαζεύαμε τα πράγματα της σε μια βαλίτσα  για να φύγουν με τον πατέρα της και την μητριά της, μου άρπαξε τα σεντόνια του παιδιού από τα χέρια και όταν της τα ζήτησα για να τα βάλω στη βαλίτσα μου τα πέταξε σαν πατσαβούρι και μου λέει πάρτα να την θυμάσαι. Κι άλλο ένα περιστατικό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι είχαν βάλει οι γιατροί στο μωρό πομπό για να δουν αν θα πάθει κάτι και ο πομπός συνέχεια έβγαινε από το ποδαράκι της και μου έλεγε ότι το βγάζει το μωρό. Κάτι που όπως έλεγαν και οι γιατροί δεν μπορούσε να γίνει…», καταλήγει.

Τα μηνύματα…

« Την άκουσα στο «Τούνελ» και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες για το παιδί μου»

«Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η υπόθεση της Αμαλιάδας με τον μικρό Παναγιωτάκη που έφυγε ξαφνικά από την ζωή ενώ ήταν παρούσα η Ειρήνη αλλά και αυτό που είπε για το μικρό της αδερφάκι ότι δεν θέλει να δεθεί μαζί του  γιατί φοβάται ότι θα φύγει ξαφνικά. Μου μπήκανε υποψίες και είπα να στείλω στην κυρία Νικολούλη την υπόθεση μου ώστε να μάθουν όλοι ότι δεν είναι τρία τα παιδιά που φύγανε αλλά τέσσερα. Δεν πιστεύω ότι φταίνε οι γιατροί. Είναι στο χέρι του Εισαγγελέα τώρα να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά για να μην περάσει άλλη μητέρα όσα περνάμε εμείς.», λέει χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει τον Φεβρουάριο του 2021 συγκατοικούσανε κοντά ένα μήνα με την Ειρήνη. Το μοναδικό βράδυ που εκείνη πρόσεχε το παιδί της ένας γνωστός της την κάλεσε και της είπε πως τον πήρε η Ειρήνη για να του πει ότι το παιδί πέθανε.

«Ο σύντροφός μου πήρε τότε τηλέφωνο την Ειρήνη και απαιτούσε να μάθει τι είχε συμβεί. Του είπε να μην ανησυχεί και ότι είναι μια χαρά το παιδί. Εγώ έμαθα από το Νοσοκομείο ότι το παιδί μου οδηγήθηκε εκεί νεκρό», προσθέτει.

«Φωτογράφιζε το παιδί μου νεκρό σε πόζες…»

«Μετά από καιρό έμαθα ότι τράβαγε φωτογραφίες το παιδί μου νεκρό στο σπίτι σε πόζες σαν να ήταν μοντέλο.»

Όταν της είπαν οι γιατροί ότι το παιδί της είχε φύγει εκείνη «ήταν σαν νεκρή» και η Ειρήνη δεν την πλησίασε καν.

«Μετά την κηδεία του παιδιού μου πήγαμε στο σπίτι και το βράδυ την ρώτησα τι έγινε, γιατί το παιδί μου ήταν υγιές. Η Ειρήνη μου είπε ότι άκουσε ένα θόρυβο σαν να μην μπορεί να πάρει ανάσα και μετά μελάνιασε αλλά η μικρή μου δεν είχε ποτέ κάποιο τέτοιο θέμα αναπνευστικό. Εγώ μετά έφυγα από το σπίτι με την Ειρήνη και πήγα και έμεινα με τον σύντροφό μου. Κόψαμε επαφές. Εγώ τότε δεν μπορούσα να δεχτώ τίποτα, ακόμα και για τα δικά της παιδιά έλεγα ότι πέθαναν τυχαία. Τον Αύγουστο έχασε άλλη μια μάνα το παιδί της και «έδεσε το γλυκό»… Οι υποψίες μου επιβεβαιώθηκαν.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.