Το ΚΔΑΠΑμεΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων στο Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του ΚΔΑΠΑμεΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ». Στην εκδρομή συμμετείχαν τα φιλοξενούμενα παιδιά, οι γονείς τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό της δομής.

Στην διάρκεια της εκδρομής, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου και παρακολούθησαν την προγραμματισμένη δράση με θέμα «Η ιστορία μιας κλωστής», που αφορούσε στην παραδοσιακή ενδυμασία, στα υλικά ύφανσης και αργαλειού. Απόλαυσαν την αφήγηση του μύθου της αράχνης, κατανοώντας την προέλευση των φυσικών υλών και την διαδικασία που ακολουθείται για να γίνουν τα υφάσματα, όπως το λινό, το μετάξι και το βαμβακερό.

Γνώρισαν διάφορους τύπους παραδοσιακής ένδυσης, έλαβαν ως αναμνηστικό δώρο μικρογραφία χειροποίητου αργαλειού και στην συνέχεια περιηγήθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου, απολαμβάνοντας την βόλτα και το γεύμα τους σε εστιατόριο της παραλίας.

Η δράση συγκαταλέγεται στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών – ψυχαγωγικών επισκέψεων των ΚΔΑΠΑμεΑ του Κοινωνικού Οργανισμού πάντα με γνώμονα την ισότιμη πρόσβαση, τις ίσες ευκαιρίες και την συμπερίληψη των ατόμων με αναπηρία. Η μεταφορά με πούλμαν, το δεκατιανό και το γεύμα καλύφθηκαν από τον Κοινωνικό Οργανισμό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.