Ενημέρωση των κατοίκων του Γηροκομειού από τον Φ. Ζαΐμη για τις ενέργειες της ΠΔΕ στην πληγείσα περιοχή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε ιδιαίτερα καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ενημερωτική συνάντηση που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, με τους κατοίκους της πληγείσας περιοχής του Γηροκομείου και εκπροσώπους του συλλόγου «Παναγία Γηροκομήτισσα».

Ο κ. Ζαΐμης ενημέρωσε πλήρως τους κατοίκους για τις εργασίες που έχουν ήδη εκτελεστεί από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με βάση την έκθεση του ΕΑΓΜΕ, καθώς και για τις επόμενες προγραμματισμένες ενέργειες.

Επιπλέον, αποσαφήνισε τις αρμοδιότητες που έχουν οι υπόλοιποι φορείς, ο Δήμος και το Δασαρχείο, για τη θωράκιση της περιοχής από πλημμυρικά και κατολισθητικά φαινόμενα.

Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία του κ. Ζαΐμη, είχε προηγηθεί σύσκεψη με το Δασαρχείο και το Δήμο Πατρέων ώστε να προσδιοριστούν επακριβώς οι παρεμβάσεις που προβλέπονται από το κάθε φορέα, εντείνοντας μάλιστα πίεση προς το Δασαρχείο μέσω σχετικής επιστολής του στις 30/09/2024 προκειμένου να προσδιορίσει γεωγραφικές συντεταγμένες καθώς και τις ενέργειες αρμοδιότητάς του.

Πιο αναλυτικά, οι παρεμβάσεις που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Γηροκομείου από τα συνεργεία της Περιφέρειας έχουν ως εξής:

Καθαρισμοί τμημάτων του ρέματος του Γηροκομείου πάνω από το Θ.Π.Κ της Μέριμνας μέχρι το μνημείο εκτελεσθέντων και κάτω από την οδό Λυκοχορού μέχρι τα πρώτα σπίτια, ώστε να είναι πιο εύκολη η απορροή των υδάτων τον χειμώνα
Απόφραξη του υπογειοποιημένου τμήματος του ρέματος το οποίο ξεκινάει από την Μέριμνα και καταλήγει στην οδό Λυκοχορού
Τοποθέτηση σχάρας στην αρχή του ανωτέρου τμήματος για την αποτροπή απόφραξης από φερτά υλικά
Δημιουργία 2 λεκανών ηρεμίας (πριν από το υπογειοποιημένο τμήμα) για τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση των υδάτων
Στο υπογειοποιημένο κομμάτι του αγωγού (κάτω από την οδό Λυκοχορού) τοποθετήθηκε κάμερα σε διάφορα σημεία όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν εμφράξεις
Πλησίον της περίφραξης της Μέριμνας τοποθετήθηκαν προκατασκευασμένα τσιμεντένια τοιχία (New Jersey) 120μ περίπου για την μέγιστη οχύρωση του ιδρύματος σε περίπτωση πλημμυρικών φαινομένων
Καθαρισμός του ποταμού «Μαλαμούτη» σε διάφορα σημεία ο οποίος είναι φυσικός αποδέκτης του ρέματος του Γηροκομειού
Σε διαδικασία ολοκλήρωσης και με διαδικασία κατεπείγοντος βρίσκεται και η μελέτη οριοθέτησης εκατέρωθεν του ρέματος, η οποία θα προσδιορίσει επακριβώς τα σημεία που χρήζουν τεχνικών παρεμβάσεων.
«Συνεχίζουμε τις άμεσες ενέργειες και τον σχεδιασμό και όλες τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που αφορούν την Περιφέρεια και προσπαθούμε για τη μέγιστη πρόληψη και οχύρωση της περιοχής που έπληξε το Γηροκομειό ώστε να μειώσουμε το κίνδυνο απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.