Η Χριστίνα Αλεξοπούλου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε η τ. Υφυπουργός Μεταφορών, Βουλευτής Αχαΐας με τη Νέα Δημοκρατία, Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Αλεξοπούλου αφού του εξέφρασε τις θερμές της ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη που της έδειξε να υπηρετήσει ως Υφυπουργός Μεταφορών, αναγνώρισε τη μεγάλη ευθύνη και την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε σε αυτή τη θέση, υπογραμμίζοντας ότι παραμένει αφοσιωμένη στους κοινούς στόχους της Κυβερνητικής πολιτικής.

Η συνάντηση κατέδειξε ότι ο πήχης έχει τοποθετηθεί ψηλά από την Κυβέρνηση, με την Ελλάδα να είναι πλέον μια χώρα που αναβαθμίζεται με σταθερούς ρυθμούς, ενώ  η αναπτυξιακή τροχιά της οικονομίας της αποτυπώνεται στην αύξηση των επενδύσεων και στη μείωση της ανεργίας. Με την ταυτόχρονη αύξηση, δε, των μισθών  και τη μείωση των φόρων, διευρύνεται, από το 2019, το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών.

Επιπρόσθετα, σημαντικό μέρος της συζήτησης αφορούσε στα εθνικά θέματα και στην προώθηση των εθνικών συμφερόντων, με κοινό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία πολύ πιο ισχυρή θέση από ότι ήταν το 2019. Έχει ενδυναμώσει την αποτρεπτική της ισχύ, δημιουργώντας σημαντικές συμμαχίες, σε μια κρίσιμη διεθνή συγκυρία, προωθώντας παράλληλα τον διάλογο, με βάση το διεθνές δίκαιο, για τη διευθέτηση διαφορών με άλλες χώρες, χωρίς να οπισθοχωρεί στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Την ίδια στιγμή, παρουσιάζεται ως παράδειγμα προς μίμηση σε σχέση με την πορεία της οικονομίας της, γεγονός που της προσδίδει επιπλέον διεθνή αξιοπιστία και δυναμική.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η σημασία της αντιμετώπισης του δημογραφικού ζητήματος, που είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το μέλλον της Ελλάδας και υπερθεματίστηκαν τα γενναία μέτρα που λαμβάνονται για τις οικογένειες, όπως, μεταξύ άλλων, η νέα στεγαστική πολιτική, ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου των επιδομάτων και οι πρόσθετες παροχές σε τρίτεκνους και πολύτεκνους.

Εξάλλου, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η περιφερειακή ανάπτυξη συνεχίζει να αποτελεί στρατηγικό πυλώνα της κυβερνητικής πολιτικής, καθώς οι δυνατότητες της περιφέρειας είναι τεράστιες και με στοχευμένες επενδύσεις και έργα υποδομής, μπορεί να αλλάξει η πορεία πολλών περιοχών της χώρας. Στην Αχαΐα, συγκεκριμένα, τα 80 και πλέον έργα υποδομών που υλοποιούνται, έχουν δρομολογηθεί και σχεδιάστηκαν, ύψους 3,7 δισ. ευρώ, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου, που βρίσκεται στο 65% της ολοκλήρωσης, αναμένεται να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες προόδου, καθώς δεν είναι απλώς αναπτυξιακά εργαλεία. Είναι, όπως ειπώθηκε,  η βάση πάνω στην οποία χτίζεται το μέλλον του τόπου, καθώς η χώρα υλοποιεί ένα εκτενές σχέδιο αναβάθμισης σε κρίσιμους τομείς και μετατρέπεται σε ένα μεγάλο εργοτάξιο, με στόχο να αντιμετωπίσει εκκρεμότητες από το παρελθόν και να προετοιμάσει το μέλλον με νέα μεγάλα έργα που ενισχύουν την οικονομία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον έργα, όπως η ενίσχυση του σιδηρόδρομου, το φυσικό αέριο, η κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, ύδρευσης και άρδευσης, η περαιτέρω αξιοποίηση του ορεινού όγκου, αλλά και η ανάπλαση εκτάσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων στο παραλιακό μέτωπο της Αχαΐας, αναβαθμίζουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων του τόπου.

Άλλωστε, η αναλυτική αποτύπωση των έργων και των δράσεων που υλοποιούνται στη βάση του Περιφερειακού Σχεδίου και ο σταθερός μηχανισμός παρακολούθησης των κατασκευών σε τοπικό επίπεδο -δυνατότητα που δίνεται και στους πολίτες, μέσω της πλατφόρμας erga.gov.gr- εντάσσονται στη γενικότερη κατεύθυνση του σχεδιασμού της Κυβέρνησης για τάχιστη ολοκλήρωση με ταυτόχρονη λογοδοσία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον κοινό στόχο να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας, μέσα από στοχευμένες δράσεις που θα εξασφαλίσουν βιώσιμη και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη για το μέλλον. Η εντατική δουλειά που γίνεται στην αρχή της δεύτερης τετραετίας αποδίδει καρπούς, με τα αποτελέσματα να αναμένεται να φανούν ακόμη πιο έντονα το 2027, όταν θα γίνει και ο τελικός απολογισμός

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.