Φθινοπωρινό σκηνικό με πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τι λένε Κλέαρχος Μαρουσάκης και Αναστασία Τυράκη για τον καιρό των επόμενων ημερών.

Η πτώση της θερμοκρασίας που έχει γίνει αισθητή σχεδόν σε όλη τη χώρα ήρθε για να μείνει, καθώς οι σχετικά χαμηλές τιμές θα διατηρηθούν και την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Παρά τη μικρή άνοδο που περιμένουμε από τη Δευτέρα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, οι μέγιστες τιμές θα συνεχίσουν να κυμαίνονται στα επίπεδα των 18-22 βαθμών περίπου σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν, με μικρή εξασθένηση στην έντασή τους, ενώ ενισχυμένοι θα είναι και οι ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο. Ιδιαίτερα σημαντικές βροχοπτώσεις δεν προβλέπονται τουλάχιστον μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Υποχωρεί ο υδράργυρος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας σήμερα, με τον καιρό να είναι αίθριο με μερικές νεφώσεις, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, για τα υπόλοιπα αρκετά 24ωρα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον όσον αφορά την νότια Ευρώπη ένα ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο φαίνεται ότι έχει αρχίσει να επηρεάζει την κεντρική Μεσόγειο.

Το κύμα κακοκαιρίας θα απασχολήσει την Ιταλία και θα αρχίσει να κινείται πιο ανατολικά, για να δώσει κάποια φαινόμενα προς το Ιόνιο και τα δυτικότερα ηπειρωτικά. Παράλληλα ανατολικά και βόρεια αναπτύσσεται ένα πεδίο υψηλών πιέσεων, ο «εμποδιστής», που στην ουσία του κλείνει τον δρόμο, το εμποδίζει και έτσι δεν μπορεί η κακοκαιρία να μετατοπιστεί πιο ανατολικά.

Τι επόμενες ημέρες, μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα επιμείνουν οι βοριάδες οι οποίοι θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο, ενώ παράλληλα θα μεταφέρουν την πιο ψυχρή αέρια μάζα στην χώρα μας. Αυτός ο «αντικυκλώνας» θα εμποδίσει την κακοκαιρία της Ιταλίας να έρθει προς την χώρα μας. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κινηθούν κοντά στους 22-24 βαθμούς Κελσίου στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα.

Το Σάββατο, το κύμα κακοκαιρίας από την Ιταλία θα προσπαθήσει να χτυπήσει και την χώρα μας, ιδιαίτερα προς την περιοχή της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, με κάποιες καταιγίδες οι οποίες δεν θα προβληματίσουν, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν θα σημειωθεί κάτι το αξιόλογο.

Κάποιες ήπιες βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους προς τα ηπειρωτικά το Σάββατο και την Κυριακή, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο, με τους βοριάδες και την πτώση της θερμοκρασίας, να θυμίζουν φθινοπωρινό καιρό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.