Φάμελλος: Δεν θυμάμαι οι Αριστεροί να ντρέπονταν για το κόμμα τους, αυτό πρέπει να αλλάξει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας ΣΥΡΙΖΑ που έχει συρρικνωθεί και απαξιωθεί δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις που χρειάζεται η κοινωνία, υπογράμμισε ο Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία του στο Ηράκλειο.

«Η απάντηση σε αυτή την κατηφόρα πρέπει να είναι πολιτική και δεν έχει σχέση με το lifestyle», επεσήμανε. «Δεν θυμάμαι στην ελληνική ιστορία να υπήρχε περίοδος που οι αριστεροί ντρέπονταν για το κόμμα τους και αυτό πρέπει να αλλάξει. Αναλαμβάνω την ευθύνη να είμαστε υπερήφανοι για το κόμμα μας, για τον τόπο μας και αναλαμβάνω την ευθύνη να έχει αντίπαλο ο κ. Μητσοτάκης», υπογράμμισε.

Ο μόνος που χαίρεται με αυτή την κατάσταση «είναι ο κ. Μητσοτάκης, που κάνει πάρτι εις βάρος των πολιτών», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα χαρίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσουμε ανοιχτό τον δρόμο για δεξιές και αντιλαϊκές πολιτικές», επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Η Αριστερά, η προοδευτική παράταξη αγαπάει τον πολιτισμό, αγαπάει την ελευθερία, αγαπάει την ειρήνη, αγαπάει την αυτοδιοίκηση, αγαπάει την αλληλεγγύη. Για αυτά να δουλέψουμε μαζί. Να φτιάξουμε ξανά ένα κόμμα αξιών. Τα ξεχάσαμε. Και οδηγηθήκαμε πολλές φορές στην ίντριγκα. Το ερώτημα είναι πάντα με ποια πολιτική: με τους πολλούς ή με τους λίγους, με την ειρήνη ή με τον πόλεμο, με την αλληλεγγύη ή με τον ανταγωνισμό του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού; Αλλά ξεχάσαμε τις αξίες μας. Σας καλώ πρώτα από όλα να φτιάξουμε ένα τέτοιο κόμμα. Γιατί οι μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην πατρίδα μας, όπως του 1981 και του 2015 στηρίχθηκαν σε ένα κόμμα, το οποίο είχε ισχυρή προγραμματική ταυτότητα και σε μία κοινωνία, η οποία ήθελε πλειοψηφικά την αλλαγή», τόνισε ακόμα ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πηγή: dnews.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.