Απόστολος Λύτρας: Υπέρ της αποφυλάκισής του τάσσεται η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά το πικρό καλοκαίρι του Απόστολου Λύτρα στις φυλακές Κορυδαλλού και Κορίνθου, οι εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση τρέχουν για ακόμα μια φορά, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα τόσο για τη δίκη του ποινικολόγου όσο όπως φαίνεται και για την αποφυλάκισή του, με περιοριστικούς όρους.

Μετά τις ολομέτωπες επιθέσεις, η Σοφία Πολυζωγοπούλου αποφάσισε να μαλακώσει τη στάση της, με νέο της υπόμνημα τάσσεται ουσιαστικά υπέρ της αποφυλάκισης του πρώην συζύγου της, καθώς όπως τονίζει η παραμονή του στη φυλακή κάνει κακό στην ψυχολογία των παιδιών του.

«Η παράταση της προσωρινής κράτησης του εν διαστάσει συζύγου μου είναι δεδομένο ότι επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία της θυγατέρας μας, η προστασία της οποίας αποτελεί για εμένα ύψιστη προτεραιότητα», δήλωσε η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί επικοινωνία εκπροσώπων της Σοφίας Πολυζωγοπούλου και του Απόστολου Λύτρα, στην οποία συμφωνήθηκε να περάσει η επιμέλεια της κόρης τους αποκλειστικά στην 37χρονη δικηγόρο.

«Την παρουσία του πατέρα τους έχουν ανάγκη και οι δυο μεγαλύτερες κόρες του από τον πρώτο του γάμο, οι οποίες με όσα έχουν συμβεί δε βρίσκονται σε καλή ψυχολογική κατάσταση», είπε η κα Πολυζωγοπούλου.

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου πάντως ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ανακαλέσει τις καταθέσεις της για τον ξυλοδαρμό. Δηλώνει αποφασισμένη να επαναλάβει κατά γράμμα τους ισχυρισμούς της και δίνει ραντεβού με τον Απόστολο Λύτρα στα δικαστήρια.

Ο Απόστολος Λύτρας είναι ήδη ενήμερος και για τη εισαγγελική πρόταση να παραπεμφθεί σε δίκη για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.  Στην πρότασή του προτείνεται η αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του ποινικολόγου σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του, δυο φορές το μήνα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

«Όταν η σωματική βλάβη είναι βαριά και ο υπαίτιος επεδίωκε τη σωματική βλάβη, τότε συνιστά κακούργημα. Τιμωρείται πολύ αυστηρά και αρμόδιο δικαστήριο είναι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο», είπε ο δικηγόρος Σπύρος Δημητρίου.

Ο διάσημος ποινικολόγος είχε ζητήσει συγγνώμη από την πρώτη στιγμή. Είχε μιλήσει για ένα λάθος που συνέτριψε την επαγγελματική του πορεία και είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς αρχικά να ρίξει γέφυρες με την πλευρά της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Για τη νύχτα του ξυλοδαρμού της η 37χρονη δικηγόρος κατηγορεί τον Απόστολο Λύτρα ότι προσπάθησε να συσκοτίσει το τοπίο, για να μην έρθει αντιμέτωπος με τις πράξεις του.

Σε μία σειρά από βίντεο είχε καταγραφεί το ζευγάρι να φτάνει εκείνη τη νύχτα σε νοσοκομείο, να πλησιάζουν μαζί την είσοδο και αμέσως μετά ο Απόστολος Λύτρας να βγαίνει χωρίς χειροπέδες και να ακολουθεί με το τζιπ του του περιπολικό μέχρι το αστυνομικό τμήμα.

Όλα δείχνουν πως Απόστολος Λύτρας και Σοφία Πολυζωγοπούλου θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι στα δικαστήρια, με την 37χρονη να τονίζει με κάθε ευκαιρία πως δεν πρόκειται να αφήσει την υπόθεση να ξεχαστεί, όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει.

megatv.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.