Το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο γνωστός Πατρινός πανεπιστημιακός Γιάννης Ματσούκας έκανες μια άκρως διαφωτιστική και συνάμα υπέροχη ανάρτηση στο fb:

Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου – Πρέσβειρα του Πανεπιστημίου Πατρών
Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητοί Φίλοι,
Η Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου από το Αίγιο, το κοριτσάκι των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004 που έσβησε τη Φλόγα στη λήξη των αγώνων, είναι άριστη απόφοιτος του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και εφέτος ολοκληρώνει και παρουσιάζει την διδακτορική της διατριβή στο περίφημο Francis Crick Research Institute στο Λονδίνο σε θέμα Μοριακής Βιολογίας.
Η Φωτεινή ( ή Φωτεινούλα για εμάς που την γνωρίζουμε καλύτερα) ως τριτοετής φοιτήτρια στη Πάτρα είχε την τύχη, και περισσότερο εγώ και οι συνεργάτες μου, να την έχουμε για ένα χρόνο ως επιστημονική γραμματειακή συνεργάτη μας στο ιστορικό εργαστήριο Eldrug/ NewDrug στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, ένα εργαστήριο που έχει υποδεχθεί πέντε κατόχους Nobel( Watson, Hausen, Lehn, Schally, Yonath) και έχει γράψει μια λαμπρή ιστορία στην ιατρική έρευνα. Η συμβολή της Φωτεινής ανεκτίμητη στην ερευνητική μας προσπάθεια.
Της δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσει παγκοσμίου κύρους ερευνητές μεταξύ των οποίων και ο James Watson- κορυφαίος ερευνητής του αιώνα για την ανακάλυψη της Διπλής Έλικας DNA – στο εμβληματικό 17ο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας στις Σπέτσες( Αύγουστος 2016) όπου και τον παρουσίασε εξαιρετικά στην έναρξη του Συνεδρίου με μια εμπνευσμένη ομιλία της. Σε αυτό το συνέδριο συμμετείχε επίσης και η τρισέγγονη του Κάρολου Δαρβίνου, καθηγήτρια ποίησης και λογοτεχνίας Ruth Padel, η οποία μίλησε για τη ζωή και το έργο του προπάππου της Δαρβίνου. Ήταν μια ιστορική συνάντηση Watson και της διακεκριμένης απογόνου του Δαρβίνου.
Ακολούθησε υποτροφία, ως άριστη φοιτήτρια, για να παρακολουθήσει μαθήματα Μοριακής Βιολογίας στο περίφημο Watson School of Biological Sciences στο Cold Spring Harbour Laboratory, NY στις ΗΠΑ το καλοκαίρι του 2017 αποκομίζοντας τεράστια γνώση στους μηχανισμούς λειτουργίας του DNA.
Χαιρόμαστε να την βλέπουμε να προοδεύει στη ζωή της και στις σπουδές της για ακαδημαϊκή διαδρομή την οποία επιδιώκει. Της ευχόμαστε κάθε επιτυχία!
Η Φωτεινή είναι πλέον μια Πρέσβειρα του Πανεπιστημίου Πατρών και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Όταν με το καλό τελειώσει την διδακτορική διατριβή της θα την καλέσουμε στη Πάτρα για μια ομιλία της.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι για την Φωτεινή! Αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα και πρότυπο για τη νεολαία μας.
Δείτε στα δυο links σύντομο και πληρέστερο video της συνέντευξης που της ζητήθηκε και έδωσε πρόσφατα στην εκπομπή Επίλογος της ΕΡΤ1 News με αφορμή τα 20 Χρόνια από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 στους οποίους ήταν η πρωταγωνίστρια.
Στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών με δυο αστέρια φοιτήτριες, του Βιολογικού Τμήματος Ελιάνα Παπαβγερη και Φωτεινή Παπαλεωνιδοπούλου με τον Καθηγητή Γιάννη Ματσούκα στο ιστορικό εργαστήριο Eldrug /Nedrug.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.