Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: «Γεμάτη» Ελλάδα η πρώτη αγωνιστική ημέρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με συμμετοχές, οι οποίες μπορούν να μας χαρίσουν ξανά μετάλλια, θα ξεκινήσει η Ελλάδα στην πρώτη αγωνιστική ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών, όπως και τρία χρόνια νωρίτερα θα ανοίξει ο χρυσός Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος, με τα προκριματικά του σκιφ να αρχίζουν στις 10.30. Αν τα καταφέρει τότε θα συμμετάσχει ξανά στον τελικό στις 3 Αυγούστου.

Η ελληνική κολύμβηση μετρά 17 αθλητές, με την Άννα Ντουντουνάκη και την Γεωργία Δαμασιώτη να αγωνίζονται στις 12 στα προκριματικά των 100μ. πεταλούδα. Στην πισίνα της Αρένα Λα Ντεφένς θα πέσει και η ανδρική ομάδα 4χ100μ ελεύθερο με τους Γκολομέεφ, Μπίλα, Χρήστου και Βαζαίο.

Την ίδια ώρα, ρίχνεται στη μάχη των κρίκων ο χάλκινος Oλυμπιονίκης του Τόκυο, Λευτέρης Πετρούνιας, στον πρώτο από τους τρεις προκριματικούς ομίλους.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στη σκοποβολή, Άννα Κορακάκη και η Χριστίνα Μόσχη στη μία και μισή θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής στα 10 μέτρα αεροβόλο.

Λίγο αργότερα, στις 14:10 στις χωμάτινες επιφάνειες που διεξάγεται το Ρολάν Γκαρός, θα αγωνιστεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέναντι στο Βέλγο Ζιζού Μπεργκς.

Για πρώτη φορά μετά το 2008 μας εκπροσωπούν τρεις ομάδες, δύο στο πόλο και μία στο μπάσκετ. Η εθνική γυναικών στο πόλο επιστρέφει και στις 16.35 θα αντιμετωπίσει τη χρυσή ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών για την πρώτη αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Αφού παρελάσει ως σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο καλείται να οδηγήσει την επίσημη αγαπημένη μέσα από ένα όμιλο φωτιά, με πρώτο τζάμπολ στις 22.00 το βράδυ κόντρα στον Καναδά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.