Αλκαράθ – Τζόκοβιτς 3-0: Ο Ισπανός back to back πρωταθλητής στο Wimbledon κατατρόπωσε τον Σέρβο στον τελικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Back to back πρωταθλητής στο Wimbledon ο Κάρλος Αλκαράθ με τον νεαρό Ισπανό τενίστα μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση να κατατροπώνει τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό και να επικρατεί με 3-0 σετ (6-2, 6-2, 7-6).

Ο Ισπανός έφτασε στο τέταρτο grand slam της ιστορίας του σε ηλικία 21 ετών και έχει κερδίσει μάλιστα δύο φορές τον Τζόκοβιτς σε αντίστοιχους τελικούς.

Ο Αλκαράθ ήταν εκπληκτικός στα δύο πρώτα σετ και δυσκολεύτηκε μόνο στο τρίτο όπου ο Σέρβος τενίστας έδειξε από τι πάστα είναι φτιαγμένος και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 40-0 και 5-4 στα γκέιμ κατάφαρε να οδηγήσει το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ αλλά εκεί ο Αλκαράθ επικράτησε και έφτασε εν τέλει στη νίκη.

Ο 21χρονος Ισπανός πήρε τα δύο πρώτα σετ με το ίδιο σκορ, 6-2 σε 41′ και 34′ αντίστοιχα ενώ είχε κάνει δύο μπρέικ σε κάθε σετ. Βέβαια είναι η αλήθεια πως το πρώτο γκέιμ ανάμεσα στους δύο τενίστες έδειχνε πως θα δούμε μια μεγάλη μάχη καθώς οι δύο τους βρέθηκαν στο κορτ για 14 λεπτά πριν ο Αλκαράθ κάνει το 1-0. Στη συνέχεια όμως ο Ισπανός πέταγε φωτιές.

Στο τρίτο σετ μόνο είδαμε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα σε δύο κορυφαίους τενίστες. Ο αγώνας ήταν ισόπαλος για αρκετά γκέιμ με τους Αλκαράθ και Τζόκοβιτς να κρατάνε το σερβίς τους και να μην υπάρχει κάποιος να μπορεί να πάρει το προβάδισμα.

Για αυτό φτάσαμε στο τάι μπρέικ όπου ο 21χρονος Ισπανός με κάποια εξαιρετικά χτυπήματα πήρε το σετ και έφτασε στη νίκη και πήρε το τρόπαιο στα χέρια του από την Κέιτ Μίντλεντον με την Πριγκίπισσα της Ουαλίας να εμφανίζεται στο κεντρικό κορτ του Wimbledon να παρακολοθεί την αναμέτρηση και να κάνει τις απονομές με το τέλος του τελικού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.