Αχαΐα: Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Γομοστό – Πυκνό μαύρο σύννεφο καπνού “τύλιξε” την περιοχή (Νεότερα)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τελευταία ενημέρωση: Ολονύχτια θα είναι η μάχη των ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων για τον περιορισμό της μεγάλης φωτιάς η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, σε προαύλιο χώρο και ειδικότερα σε αποθήκες του εργοστασίου της ΠΑΒΙΠΛΑΣΤ στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας, εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο της πλαστικής συσκευασίας -αγροτικών και βιομηχανικών προϊόντων. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες θα παραμείνουν στο σημείο καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Νεότερα: Συνεχίζει να καίει η φωτιά η οποία ξέσπασε νωρίτερα την Τρίτη σε προαύλιο χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης στο Γομοστό Δυτικής Αχαΐας και στη συνέχεια επεκτάθηκε και στους χώρους του εργοστασίου.

Εκτός ελέγχου μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στον εξωτερικό χώρο εργοστασίου με πλαστικά στο Γομοστό. Πλέον η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι φλόγες έχουν μπει στο εσωτερικό του εργοστασίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν μπορούν να επιχειρήσουν στο σημείο. Έτσι γίνεται χρήση αφρού και ρίψεις μόνο από εναέρια μέσα προκειμένου να περιοριστούν οι φλόγες, ενώ υπάρχει ανησυχία για την επέκτασή τους.

Πρώτη ενημέρωση:  Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στο Γομοστό. Η φωτιά καίει πλαστικά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν πλέον 40 πυροσβέστες με 10 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 1 ελικόπτερο και 3 αεροσκάφη.

Η περιοχή έχει καλυφθεί από πυκνό μαύρο καπνό και για το λόγο αυτό εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.