Mαίνεται η πυρκαγιά στην Εύβοια – Νέα μηνύματα από το 112

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβέστες στη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Εύβοια.

Νέο μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι στις Πετριές στις 5:30  το πρωί της Τρίτης με οδηγίες να απομακρυνθούν λόγω πυρκαγιάς προς Αγίους Αποστόλους και Κάλαμο.

 

 

Στις 1:23 ήχησε και πάλι το 112 καλώντας τους κατοίκους που βρίσκονται στο Κλιμάκι και τη Λιανή Άμμο να απομακρυνθούν προς τα Κριεζά.

 

 

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες σε δύσβατα σημεία. Από νωρίς το πρωί, ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος, πέντε αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ επί τόπου επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος, 56 οχήματα και πλήθος εθελοντών. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

H ένταση της φωτιάς αλλά και των ανέμων έχει αρχίσει να ανεβαίνει ξανά κατά τις πρώτες πρωινές ώρες κάνοντας δύσκολη την κατάσβεση.

Στην πυρκαγιά στην Εύβοια μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.  Ο υπουργός έκανε λόγο για «μία δύσκολη πυρκαγιά, καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο, σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα».

Αυτό, όπως προσέθεσε, «τους ανάγκασε να φέρουν επιπρόσθετες δυνάμεις, επίγειες και εναέριες». «Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας  πετούσαν πάνω από 24-25 εναέρια, τα οποία θα τα ξαναδείτε από το πρώτο φως», δήλωσε ο κ. Κικίλιας και τόνισε ότι ΕΜΟΔΕ και ΜΕΤΠΕ από την Αττική αλλά και πυροσβεστικές δυνάμεις της Εύβοιας επιχειρούν επίσης στο σημείο.

«Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ολοκληρώσουμε το έργο μας και να την ελέγξουμε», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.