Καύσωνας: Κορυφώνεται σήμερα με 43άρια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κορύφωση του κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα αναμένεται την Πέμπτη (18/07), σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις, την ώρα που οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν μέχρι και την Κυριακή (21/07), καθώς οι θερμές αέριες μάζες που καλύπτουν μεγάλο τμήμα της ανατολικής Ευρώπης και τα Βαλκάνια θα συνεχίσουν να μας επηρεάζουν.

Eιδικότερα, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ ως προς τις μέγιστες τιμές, προβλέπεται να φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 41 με 42 και κατά τόπους στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια τους 43 βαθμούς Κελσίου, στο Ιόνιο, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 38 με 40 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ως προς τις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας, προβλέπεται να κυμανθεί στις περισσότερες περιοχές περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η εκτίμηση του Θοδωρή Κολυδά

Από την πλευρά του, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του στο X, κάνει δυσοίωνες προβλέψεις τουλάχιστον για τις επόμενες δέκα ημέρες.

Ο κ. Κολυδάς αναφέρεται σε δύο προγνωστικά μοντέλα, τονίζοντας πως «είναι πολύ νωρίς για σαφή συμπεράσματα για το πότε θα υπάρξει πέρας των υψηλών θερμοκρασιών. Για την Αθήνα, σαφή υποχώρηση του υδραργύρου κάπου μεταξύ 26 και 27 Ιουλίου. Το ίδιο ισχύει και για τις περισσότερες περιοχές της χώρας».

Επιπλέον «το επιθυμητό μπλε πλησιάζει την περιοχή μας μεταξύ 26 και 27 Ιουλίου», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.