Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στις 10 Ιανουαρίου 2025 η δίκη στο Εφετείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για τις 10 Ιανουαρίου 2025 προσδιορίστηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, του οπαδού του Άρη που δέχτηκε δολοφονική επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟΚ τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, ενώ από την ίδια επίθεση δύο φίλοι του τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένα χρόνο μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών όρισε τη δικάσιμο για την εφετειακή δίκη, η οποία θα διεξαχθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Δίκη για τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού: Η έφεση κατά της απόφασης

Κάνοντας δεκτό το αίτημα της οικογένειας του Άλκη, ο εισαγγελέας Εφετών Νίκος Καλλίδης άσκησε μόλις λίγες μέρες μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης έφεση κατά της απόφασης, με κύριο σημείο διαφωνίας τη μετατροπή της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από άμεσο σε ενδεχόμενο δόλο. Αυτό συνεπάγεται ότι όταν η υπόθεση εισαχθεί στο Εφετείο, οι καταδικασθέντες θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο.

Έφεση ασκήθηκε και για τρεις καταδικασθέντες που κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί και για τους οποίους η εισαγγελέας της έδρας είχε την άποψη ότι πρέπει να καταδικαστούν οι δύο ως αυτουργοί κι ο τρίτος ως ηθικός αυτουργός.

dikastiko.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.