Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ απέλυσε την αδελφή της βασίλισσας Καμίλα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποφάσισε να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Άναμπελ Έλιοτ, αδελφή της βασίλισσας Καμίλα. Ο βασιλιάς Κάρολος της είχε δώσει την θέση της επικεφαλής σχεδιάστρια στις βασιλικές κατοικίες του.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου φέρεται να «απέλυσε» την αδελφή της βασίλισσας έπειτα από 19 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο. Η απόφαση του πρίγκιπα Ουίλιαμ ελήφθη αφού ανέλαβε την περιουσία του Δουκάτου της Κορνουάλης από τον πατέρα του.

Το Δουκάτο παρέχει αρκετά εκατομμύρια στον εκάστοτε διάδοχο του βρετανικού θρόνου και διατηρεί ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο με επενδύσεις, ακίνητα και μετρητά. Πέρασε στα χέρια του πρίγκιπα Ουίλιαμ όταν ο βασιλιάς Κάρολος ανέβηκε στον βρετανικό θρόνο.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η 75χρονη Άναμπελ Έλιοτ έχει πληρωθεί αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες βρετανικές λίρες για τις υπηρεσίες της ως διακοσμήτρια.

Μπήκε στο βασιλικό μισθολόγιο το 2005 μετά τον γάμο της αδελφής με τον βασιλιά Κάρολο και είχε την θέση της επικεφαλής σχεδιάστριας για τις περιουσίες του Βρετανού μονάρχη. Συγκεκριμένα εργάστηκε για τις εξοχικές κατοικίες του Δουκάτου της Κορνουάλης και αναβάθμισε διακοσμητικά ακίνητα στην Κορνουάλη, την Ουαλία και τις Νήσους Scilly.

Οι ετήσιοι λογαριασμοί του Δουκάτου αποκαλύπτουν ότι της καταβλήθηκαν ποσά μεταξύ 19.625 και 82.272 λιρών για την συντήρηση ακινήτων, γραφείων και του φυτωρίου του Δουκάτου.

Επιπλέον, η Άναμπελ Έλιοτ αποζημιωνόταν κάθε χρόνο με ποσά που κυμαίνονταν από 7.160 έως 90.285 λίρες για την αγορά επίπλων και εξοπλισμού.

Ωστόσο, βασιλικές πηγές δήλωσαν στην βρετανική εφημερίδα Telegraph ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν θα απασχολεί πλέον την αδελφή της βασίλισσας αν και αυτή η απόφαση δεν ελήφθη εξαιτίας των υπηρεσιών της.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.