Μπαίνει δυναμικά και η Ελλάδα στον χάρτη της απομακρυσμένης εργασίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχει μέλλον η τηλεργασία στην Ελλάδα μετά την πανδημία; Αν και σε πολλές περιπτώσεις προτείνεται ένα υβριδικό μοντέλο, η χώρα μας μπαίνει κι αυτή πια δυναμικά στον χάρτη της τηλεργασίας στον ευρωπαϊκό χώρο, αφού υπάρχουν δουλειές, που πλέον γίνονται μόνο διαδικτυακά ή υβριδικά, δηλαδή κάποιες μέρες στον χώρο εργασίας και άλλες φορές από το σπίτι ή αλλού.

Η τηλεργασία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Συμφωνία «Πλαίσιο για την Τηλεργασία», είναι μία μορφή οργάνωσης ή/και εκτέλεσης της εργασίας, που χρησιμοποιεί τεχνολογίες πληροφορικής βάσει μίας σύμβασης ή σχέσης εργασίας, όπου μια εργασία που θα μπορούσε να εκτελεστεί από τον τηλεργαζόμενο στις εγκαταστάσεις του εργοδότη, εκτελείται κανονικά εκτός αυτών των εγκαταστάσεων.

Στην Ελλάδα ο τηλεργαζόμενος έχει ακριβώς τα ίδια εργασιακά δικαιώματα μισθολογικά, ασφαλιστικά, περίθαλψης, αδείας κ.ά. με οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο μίας επιχείρησης.

Πέρα από την Αμερική, η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και ορισμένες χώρες της Αφρικής δίνουν περισσότερες ευκαιρίες για τηλεργασία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.