Μπαράζ ένοπλων επιθέσεων στο Νταγκεστάν Ρωσίας: Νεκροί έξι αστυνομικοί,ένας ιερέας και 12 τραυματίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έξι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν και 12 ακόμη τραυματίστηκαν σήμερα σε μια σειρά επιθέσεων στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν στη Ρωσία στο Βόρειο Καύκασο, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών. Οι ρωσικές αρχές ετοιμάζονται για ευρεία επιχείρηση στα σημεία όπου έχουν σημειωθεί οι επιθέσεις, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρωτεύουσα Μαχατσκαλά, μπορεί να κρατούνται και όμηροι.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι μια συναγωγή και μια ορθόδοξη εκκλησία, και οι δύο στόχοι των επιθέσεων, πυρπολήθηκαν.

Η ρωσική αντιτρομοκρατική υπηρεσία ανέφερε ότι αστυνομικοί και ένας ιερέας σκοτώθηκαν σήμερα στις επιθέσεις που εξαπέλυσαν ένοπλοι σε δύο ορθόδοξες εκκλησίες και σε μια συναγωγή στην περιοχή αυτή.

«Οι επιθέσεις εξαπολύθηκαν εναντίον δύο ορθόδοξων εκκλησιών, μιας συναγωγής και ενός αστυνομικού σημείου ελέγχου» στο Νταγκεστάν, ανέφερε η επιτροπή, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti.

Νωρίτερα τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε σε συναγωγή στο Ντέρμπεντ, τόπο εβραϊκής κοινότητας στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν και στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Μαχατσκαλά.

Δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς, ανέφερε το Baza Telegram.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου εβραϊκών κοινοτήτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μπαρούχ Γκόριν δήλωσε στο Telegram ότι «η συναγωγή στο Ντέρμπεντ έχει τυλιχθεί στις φλόγες».

«Είναι αδύνατον να κατασβεστεί η φωτιά. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν: ένας αστυνομικός και ένας φύλακας», πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι «η συναγωγή στη Μαχατσκαλά πυρπολήθηκε και κάηκε».

Ο ηγέτης της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, Σεργκέι Μελίκοφ, ανήρτησε ένα μήνυμα στο Telegram λέγοντας ότι «άγνωστοι προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν την κοινωνία. Οι αστυνομικοί του Νταγκεστάν στάθηκαν εμπόδιο στο δρόμο τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσά τους υπάρχουν και θύματα».

Ο Μελίκοφ είπε ότι οι ταυτότητες των επιτιθέμενων εξακριβώνονται, έχει δημιουργηθεί ένα επιχειρησιακό αρχηγείο και βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο για μια αντιεπιχείρηση «Αναχαίτιση». Παράλληλα, προέτρεψε τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι.
Η Διεύθυνση Ερευνών της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσίας για τη Δημοκρατία του Νταγκεστάν ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τρομοκρατική έρευνα για τις επιθέσεις βάσει του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Όλες οι συνθήκες του συμβάντος και τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις εξακριβώνονται και οι ενέργειές τους θα εκτιμηθούν νομικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ανακριτικής διεύθυνσης.

Μουσουλμάνοι οι περισσότεροι κάτοικοι του Νταγκεστάν
Το Νταγκεστάν, ομοσπονδιακό υποκειμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, είναι μια περιοχή όπου η πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι. Η περιοχή γειτνιάζει με την Τσετσενία, και βρίσκεται επίσης κοντά στη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.