Ολυμπιακος: Το παρασκήνιο της ανανέωσης και τι προβλέπει το νέο συμβόλαιο του Τζολάκη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ιστορική η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν δύο εβδομάδες για τον Ολυμπιακό. Μυθιστορηματική για έναν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του Conference League, τον Κωνσταντίνο Τζολάκη. Πέραν του ιστορικά ανεπανάληπτου ομαδικού happy end, επιφύλαξε και ένα προσωπικό, με τη συμφωνία για την επέκταση του συμβολαίου του -διεθνή πλέον- Έλληνα τερματοφύλακα ως το καλοκαίρι του 2027.

Εξέλιξη που είχε προαναγγελθεί από το SPORT24, ομολογουμένως όμως δεν φάνταζε και τόσο πιθανή στο ξεκίνημα της χρονιάς. Ενδεικτική άλλωστε η απόφαση του 22χρονου τερματοφύλακα στα μέσα του φθινοπώρου να αλλάξει γραφείο εκπροσώπησης και συμφωνώντας με ένα γερμανικό να φανερώσει τις προθέσεις του. Η έλλειψη χρόνου συμμετοχής και ευκαιριών τον ωθούσαν τότε στο να αναζητά επιλογές εκτός Ελλάδας.

Όχι πως η -ουσιαστικά- απραξία του, δεν επηρέασε και το στάτους του στην αγορά. Ενδιαφερόμενους πάντως, ακόμη και έτσι, είχε, όλους αποκλειστικά με ορίζοντα το καλοκαίρι, όποτε και θα ολοκληρώνονταν το συμβόλαιό του. Η κατάσταση άρχισε να αλλάζει με την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, παρά μάλιστα την επέκταση συμβολαίου του -ως τότε βασικού- Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

Ο Κρητικός γκολκίπερ πήρε την ευκαιρία του και όχι μόνο την άρπαξε, αλλά εξελίχτηκε στον αδιαμφισβήτητος βασικό των τροπαιούχων του Conference League. Και έτσι μπόρεσε και να αυξήσει, θεαματικά, την γκάμα των ενδιαφερόμενων. Για παράδειγμα, μέχρι και τον τελικό κόντρα στη Φιορεντίνα, είχε στα χέρια του κατατεθειμένο και εκφρασμένο το ενδιαφέρον 10 διαφορετικών ευρωπαϊκών ομάδων.

Παραδειγματικές οι αναφορές: της Μπράγκα είχε δημοσιοποιηθεί από νωρίς. Προοριζόταν για εν δυνάμει βασικός στους “αρσεναλίστας”, με –ενδεικτική- ρήτρα αποδέσμευσης 20 εκατ. ευρώ. Η Τορίνο αποτέλεσε σοβαρή εναλλακτική, η Θέλτα είχε μπει πολύ ενεργά στη διεκδίκηση αφού εξασφάλισε την παραμονή της στη La Liga, ενώ υπήρχε και μια γερμανική ομάδα (όχι η Ουνιόν) πολύ δυναμικά στο κατόπι του Τζολάκη.

Το μακράν σοβαρότερο και πλέον προχωρημένο όμως ενδιαφέρον ήταν αυτό που ήρθε από τη Χετάφε. Οι Μαδριλένοι δεν είχαν περιοριστεί στο scouting και στο τσεκάρισμα, αλλά είχαν προχωρήσει -και από σχετικά νωρίς μάλιστα- στην κατάθεση της μακράν καλύτερης σε οικονομικούς όρους πρόταση στον κίπερ του Ολυμπιακού.

Σε αυτό τον… ορυμαγδό, οι υπεύθυνοι των “ερυθρόλευκων” δεν γινόταν να μείνουν αδρανείς. Με τον Τζολάκη να έχει πλέον αποδείξει στο κορυφαίο επίπεδο την αξία και τη δυναμική του, έδειξαν και τη δική τους επιθυμία να τον διατηρήσουν στο ρόστερ. Και πρακτικά, με συνεχώς βελτιωμένες προσφορές, αλλά και ουσιαστικά, ανθρώπινα, με επαφές και συζητήσεις.

Σε μια τέτοια, αμέσως μετά τον τελικό του Conference (2-3 μόλις), αδιαμεσολάβητα, δόθηκαν τα χέρια, με τον Ολυμπιακό να επικυρώνει το πλήρως και δικαίως αναβαθμισμένο στάτους του Τζολάκη προσφέροντάς του συνολικά στην τριετία που συμφωνήθηκε για το νέο συμβόλαιο, ένα ποσό που θα αγγίξει -χωρίς τα μπόνους- τα 2 εκατ. ευρώ (εννοείται χωρίς ρήτρα αποδέσμευσης), ουσιαστικά τετραπλασιάζοντας τις μέχρι πρότινος απολαβές του.

Και έτσι ικανοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο η αμοιβαία επιθυμία για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, σε μια εξέλιξη πέραν όλων των υπολοίπων και εκατέρωθεν επωφελή για το μέλλον συλλόγου και ποδοσφαιριστή

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.