Ηλεία: Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά- Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες σε Λάττα και Πρόδρομο(ΝΕΟΤΕΡΑ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΝΕΟΤΕΡΑ: Χωρίς ενεργό μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστικη είναι η πυρκαγιά που ξεκίνησε χθες από στο Μαστραντώνη Αχαΐας και πέρασε στην Ηλεία.

Διάσπαρτες εστίες υπάρχουν στις περιοχές Λάττα και Πρόδρομος.

Πρώτη ενημέρωση: Με τον πύρινο εφιάλτη πάλευαν κατά τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας μαζί με μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και οι εθελοντές καθώς συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής στον Μαστραντώνη Αχαΐας και που λόγω της μεγάλης δυναμικής που ανέπτυξε επεκτάθηκε στην Ηλεία.

Στην περιοχή συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και σύμφωνα με την Πυροσβεστική τα δύο κύρια μέτωπα που απασχολούν είναι αυτό στον Πρόδρομο και την Λάτα. Στις πυρκαγιές στην Ηλεία επιχειρούν 154 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις εναέριες ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο Αλποχώρι Ηλείας, η οποία οριοθετήθηκε χθες το βράδυ. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα.

Για την μεγάλη δυσκολία που αντιμετώπισαν καθ΄όλη την διάρκεια της νύχτας, στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με τους ανέμους που έπνεαν στην περιοχή να δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής που περιελάμβανε πολλούς οικισμούς, μίλησε στο ilialive.gr ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Ρουμελιώτης.

Δείτε το βίντεο:

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.