Πυροσβεστική: Πού υπάρχουν ενεργά πύρινα μέτωπα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε εξέλιξη βρίσκονται αρκετά πύρινα μέτωπα στην Επικράτεια, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να καταβαλλουν προσπάθειες για την κατάσβεσή τους.

Πιο συγκεκριμένα συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Αργολίδα, Σπάρτη και Λαμία.

Μενίδι

Επιπλέον, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στο Μενίδι, προκαλώντας εκτροπές στην κυκλοφορία.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση το μεσημέρι της Πέμπτης (20/06).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες δυνάμεις κινητοποιήθηκαν άμεσα.

Λόγω της πυρκαγιάς διενεργούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων:

1) Λ. IΩNIAΣ KAI ΓKPITΣA

2) ΣTHN OΔO AΛAMANAΣ

3) ΣTHN OΔO ΠOΣEIΔΩNOΣ

Η ανάρτηση της πυροσβεστικής:

Βοτανικός

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά τις 2 το μεσημέρι σε αποθηκευτικό χώρο στον Βοτανικό που βρίσκεται κοντά στην οδό Μικέλη.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Βαρυμπόμπη

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Θέα Βαρυμπόμπης Αττικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης  (20/06) σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση..

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Λόγω της πυρκαγιάς, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Χαλάνδρι

Νωρίτερα, πυρκαγιά σημειώθηκε στο Χαλάνδρι και συγκεκριμένα σε αποθηκευτικό χώρο επί της οδού Αναπαύσεως.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.59 σε αύλειο αποθηκευτικό χώρο με ξυλεία και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Θεσσαλονίκη

 Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Λίμνη, στη Βόλβη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Thestival.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν 14:00.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο και προσπαθούν να περιορίσουν τις φλόγες. Ειδικότερα, επί τόπου επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 16 οχήματα ενώ στην επιχείρηση συνδράμουν με ρίψεις νερού από αέρος ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο.

Να σημειωθεόι ότι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων του οικισμού Λίμνη και τους καλούσε να είναι σε ετοιμότητα λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Ασπρόπυργος

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιές σε αγροτοδασικές εκτάσεις σε Ασπρόπυργο, Σπάρτη και Αργολίδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.30 το πρωί σε χαμηλή βλάστηση στο Πάτημα Ασπροπύργου και μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να περιορίσουν την φωτιά πριν αυτή εξαπλωθεί.

Το tweet της Πυροσβεστικής για τη φωτιά στον Ασπρόπυργο:

Για την κατάσβεση της έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σπάρτη

Φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11.40 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ποταμιά Σπάρτης.  Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει ανατολικά από την περιοχή Ποταμιά, σε απόσταση από τον οικισμό. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Αργολίδα 

Διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Ηλιόκαστρο Αργολίδας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχουν ενεργές εστίες πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Δάρδιζας.

Πριν από λίγο, νέο μήνυμα 112 εστάλη σε όσους βρίσκονται στην Δάρδιζα Ερμιόνης προκειμένου να απομακρυνθούν προς Θερμησία και Πετροθάλασσα Ερμιόνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πολιτική Προστασία, ο λόγος έκδοσης του 112 οφείλεται στην επιστροφή κατοίκων στα σπίτια τους, ενώ η φωτιά δεν έχει ελεγχθεί. Στο σημείο επιχειρούν 85 πυροσβέστες με τρία ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Λαμία

Επιπλέον υπό μερικό έλεγχο τέθηκε πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 12.00 σε αγροτοδασική έκταση στους Κομποτάδες Λαμίας. Στο σημείο επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 4ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 αεροσκάφη

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.