Μόνικα Μπελούτσι: «Κάντε ανακωχή με το χρόνο και να είστε δίπλα στα παιδιά σας»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο κατώφλι των 60 της χρόνων, η Ιταλίδα ντίβα και αξεπέραστο σύμβολο μεσογειακής σαγήνης, Μόνικα Μπελούτσι φιγουράρει ακόμα μια φορά στο διάσημο περιοδικό Paris Match. Aφορμή ο νέος της ρόλος, «Paradis Paris» σε σκηνοθεσία Marjane Satrapi, όπου υποδύεται μια ξοφλημένη τραγουδίστρια.

Αν και την έχει ξεχάσει ο κόσμος, εκείνη δείχνει όμως συμφιλιωμένη με την ηλικία της σε σημείο να αστειεύεται με αυτό. Στο ερώτημα πως θα αισθανόταν η ίδια σε αυτή τη θέση, η Μόνικα απάντησε αφοπλιστικά: Αφού το επάγγελμά μου είναι η υποκριτική, το σώμα μου είναι το εργαλείο εργασίας μου. Αλλά το σώμα μου έχει αλλάξει και αναγκαστικά λέει διαφορετικές ιστορίες από ό,τι πριν από είκοσι ή τριάντα χρόνια, όταν έπαιζα στο «Ντόμπερμαν», στη «Μαλένα», στον «Μη Αναστρέψιμο» ή στα «Πάθη του Χριστού». Δεν μπορούμε να πολεμάμε τον χρόνο για πάντα. Κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε ανακωχή. Η Giovanna περνάει υπαρξιακή κρίση, αλλά έχει μια αφελή, παιδική πλευρά που τη σώζει. Πρέπει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν της. Είναι μια τραγουδίστρια που έχει χάσει τα πάντα: το ταλέντο της, τη φωνή της, τα νιάτα της, τη φήμη της, την ομορφιά της…».

Kαλεί όμως και όλους μας να σκεφτούμε διαφορετικά το χρόνο που περνάει.

«Είναι περίεργο που η Marjane μου πρόσφερε αυτόν τον ρόλο, αφού έπαιξα τη Μαρία Κάλλας στη σκηνή για τρία χρόνια. Είχε τόση ενσυναίσθηση για αυτή τη γυναίκα, που βρέθηκε μόνη της αφού έδωσε τα πάντα. Η Κάλλας ήταν μια ντίβα ευλογημένη με μεγάλη απλότητα καρδιάς. Η πραγματική της τραγωδία δεν ήταν ο απογοητευμένος έρωτάς της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, αλλά η αποτυχία της να κάνει παιδιά. Ούτε ο τωρινός χαρακτήρας μου έχει παιδιά, αλλά έχει έναν εξαιρετικό άντρα, που την αγαπά περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Παρ’ όλα αυτά, βιώνει ένα αίσθημα μοναξιάς επειδή έχει χάσει την επαφή με τον εαυτό της. Οταν γερνάς δεν αισθάνεσαι καλά, αλλά όσο ξυπνάς με υγεία, το να γερνάς γίνεται χάρη, που σου προσφέρει η ζωή. Έχετε την ευκαιρία να δείτε τα παιδιά σας να μεγαλώνουν, να είστε δίπλα τους… Και είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ, στα 60 μου χρόνια».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.