Πανελλαδικές Εξετάσεις: Στη «μάχη» 3.184 υποψήφιοι από την Αχαΐα – 38 εξεταστικά κέντρα στο νομό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την Παρσκευή 31 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψηφίους να διεκδικούν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, ο αριθμός εισακτέων για το ακαδημαϊκό έτος 2024-25 θα ανέλθει στις 68.851, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαϊας είναι έτοιμη για την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων, στις οποίες θα πάρουν μέρος 3.184 υποψήφιοι από το νομό.

Στην Αχαΐα θα λειτουργήσουν 34 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και τέσσερα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Επίσης θα λειτουργήσει ένα ειδικό εξεταστικό κέντρο (προφορική εξέταση) για τους υποψηφίους των ΓΕΛ και ένα για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ στο οποίο θα εξεταστούν οι προφορικώς εξεταζόμενοι απ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά.

Από τους 3.184 φετινούς υποψηφίους -πέρυσι ήταν 3.209- οι 2.484 είναι από τα ΓΕΛ και οι 700 είναι από τα ΕΠΑΛ.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τους επιτηρητές, ενώ σήμερα θα γίνει ενημέρωση των Προέδρων των Λυκειακών Επιτροπών, οι οποίοι αύριο με τη σειρά του θα ενημερώσουν τους επιτηρητές.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.