Κατερίνα Σολωμού: Στηρίζω τον αγώνα των εργαστηριακών ιατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στηρίζω τον αγώνα των εργαστηριακών ιατρών και την δίκαιη κινητοποίησή τους για την διεκδίκηση του αυτονόητου να αποζημιώνονται για το σύνολο των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ανοικτή συνταγογράφηση με ελλιπή κλειστό προϋπολογισμό δεν συνδυάζονται κ.κ της κυβέρνησης.

Δώδεκα χρόνια τώρα οι ιατροί αναγκάζονται να επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ το 60-70% των αμοιβών τους μέσα από τον λεγόμενο μηχανισμό clow-back.

Η πολιτεία ασκεί κοινωνική πολιτική υποκλέπτοντας το εισόδημα των επιστημόνων της χώρας και οδηγεί μέσα από την συστηματική οικονομική αφαίμαξη στο κλείσιμο των εργαστηρίων της γειτονίας.

Οι νέοι ιατροί, αφουγκράζονται την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων τους, δεν επιλέγουν πλέον εργαστηριακές ειδικότητες στα Νοσοκομεία (βιοπαθολογίας,ακτινοδιαγνωστικής, πυρηνικής ιατρικής, κυτταρολογίας και παθολογοανατομικής) και επομένως η επιμονή της Κυβέρνησης σε αυτό το απάνθρωπο μέτρο δίνει καίριο πλήγμα στη δημόσια υγεία και στις ανάγκες διάγνωσης των πολιτών της χώρας.

Καλώ τον Υπουργό Υγείας και τον συναρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να δώσουν άμεση λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα μέσα από την αύξηση του προϋπολογισμού, την κατάργηση του clow-back και την εφαρμογή κανόνων ορθής συνταγογράφησης.

Κατερίνα Γρ Σολωμού
Αν. Τομεάρχης Υγείας ΠΑΣΟΚ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.