“ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ 2024”: Άσκηση ετοιμότητας την Τρίτη 28 Μαΐου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άσκηση ετοιμότητας (επί χάρτου) για την οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από δασική πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Δήμο Ερυμάνθου με την ονομασία «ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ 2024» διοργανώνει η Διεύθυνση Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ερυμάνθου, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, ώρα 10 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του νέου Δημαρχείου, στη Χαλανδρίτσα.  

Την άσκηση στην οποία θα παρευρεθεί κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων, εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων (Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ., ΚΕΤχ, Πολιτική Προστασία Π.Δ.Ε, κ.ά).

Σκοπός της άσκησης είναι να δοκιμασθούν μια σειρά από διαδικασίες σε όλο το φάσμα της αποστολής της Γ.Γ.Π.Π. και ειδικότερα στο πλαίσιο του συντονιστικού ρόλου των εμπλεκόμενων φορέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που επέλεξε τον Δήμο μας, πανελλαδικά για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης άσκησης, την οποία θεωρούμε εξαιρετικά σημαντική με δεδομένο ότι η περιοχή μας διαθέτει μεγάλο ορεινό όγκο και φυσικό πλούτο, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Με πρωταρχικό μας μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, των περιουσιών, αλλά και του περιβάλλοντος, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας έχουμε προχωρήσει σε προληπτικές ενέργειες, καταρτίζοντας παράλληλα, έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό για τον συντονισμό όλων των φορέων και υπηρεσιών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς. Ο σχεδιασμός αυτός επικαιροποιήθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Ερυμάνθου, ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και της παρατεταμένης ανομβρίας κατά τον περασμένο χειμώνα, απαιτείται συνεχής εγρήγορση και επαγρύπνηση», τόνισε ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θόδωρος Μπαρής επισημαίνοντας ότι το «κλειδί» στις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι ο σωστός συντονισμός και η συνεργασία.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.