Αχαΐα: Σήμερα η κηδεία του Κώστα Αντωνακόπουλου ιδρυτή της Πατραΐκής Ζυθοποιίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Αντωνακόπουλος, ιδρυτής της Πατραϊκής ζυθοποιΐας, της πρώτης μικρό ζυθοποιΐας της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας, παράγωγος της μπύρας ORA. 

Η αρχή έγινε με την Διώνη, την ξανθιά μπύρα και όταν προστέθηκαν οι επόμενοι τέσσερις κωδικοί έγινε rebranding σε ORA.

Ο Κώστας Αντωνακόπουλος σπούδασε Μηχανικός Η/Υ στο Technische Universitaet Berlin ( Τμήμα Πληροφορικής & Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών) και Πολιτικές επιστήμες και Πολιτική Οικονομία επίσης στο Βερολίνο. Έχει μεταπτυχιακό ως Οικονομολόγος Μηχανικός από Technische Fachohschule Berlin.

Το διάστημα από τον Οκτώβριο 2003 έως τον Αύγουστος 2017 διετέλεσε  Γενικός Διευθυντής της Διαδημοτικής Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ (ΚΤΑΔΑ Αναπτυξιακή ΑΕ) Κέντρο Τοπικής Ανάπτυξης Δυτικής Αχαΐας. Το 2017 ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το Επιμελητήριο Αχαΐας, στο τμήμα Μεταποίησης με τον συνδυασμό του Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Απέκτησε δύο κόρες οι οποίες θα συνεχίσουν επάξια το έργο του στο χώρο της Ζυθοποιΐας μαζί με την σύζυγό του!

Η κηδεία θα γίνει σήμερα, Δευτέρα, στις 4:30 στον ιερό ναό του Αγίου Κωσταντίνου και Ελένης στα Κριθαράκια του Δήμου Ερύμανθου. 

Η λαμπρή πορεία στο χώρο της ζυθοποιίας

Το 1978 ο Κώστας Αντωνακόπουλος καλλιεργεί μαζί με την οικογένεια του, στα Κριθαράκια της Αχαΐας, κριθάρι το οποίο έχει παραγγείλει μια μεγάλη βιομηχανία μπύρας. Η συγκομιδή γίνεται, αλλά η εταιρεία κρίνει ακατάλληλο το προϊόν και δεν το παίρνει. Αυτή η ακύρωση της παραγγελίας οδηγεί «μια ώρα αρχύτερα» τον νεαρό Κώστα, που μόλις έχει τελειώσει το οκτατάξιο – τότε – Γυμνάσιο, στην απόφαση να ακολουθήσει τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο, ο οποίος ήδη έχει μεταναστεύσει στην Γερμανία.

«Εκεί γνωρίσαμε την μπύρα, δουλεύοντας σε ζυθεστιατόρια και αγαπήσαμε όχι μόνο το προϊόν, αλλά και τη διαδικασία, τη ζυθοποίηση. Σιγά – σιγά αυτό μας έγινε μεράκι. Από τότε λοιπόν συμφωνήσαμε με τον αδελφό μου, πως αν κάποια στιγμή κάνουμε κάτι στην Ελλάδα, τότε αυτό θα ήταν ένα ζυθοποιείο στο χωριό μας, στα Κριθαράκια. Τελικά το κάναμε πιο κοντά στην Πάτρα. Έτσι στα τέλη του 2012, σε ένα οικογενειακό τραπέζι αποφασίσαμε ότι είχε έρθει η ώρα να κάνουμε πράξη την παλιά μας συμφωνία», είχε πει  χαρακτηριστικά κάποια χρόνια πριν ο Κώστας Αντωνακόπουλος.

Κοντά ενάμιση χρόνο χρειάστηκε για να γίνει το όραμα τους πράξη και τελικά η ζυθοποιία των αδερφών Αντωνακόπουλων, η «Πατραϊκή Ζυθοποιία» ξεκίνησε να λειτουργεί στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στα Βραχνέικα της Πάτρας, με ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής τα 20 εκατόλιτρα.

Η πρώτη τους ετικέτα ονομάζεται «Διώνη», κόρη του Ουρανού και της Γης σύμφωνα με τη μυθολογία και κυκλοφορεί στην Πάτρα, από τον Αύγουστο. Πρόκειται για μια μπίρα με υπέροχο σώμα, με πλούσια και γεμάτη γεύση και με εξαιρετικά αρώματα. Είναι μια φρέσκια, απαστερίωτη, μακράς ωρίμανσης μπύρα pilsner και για την παραγωγή της χρησιμοποιούνται τέσσερα είδη βύνης και τρία είδη λυκίσκων.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.