Πειραιάς: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα 200 κιλά κοκαΐνης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στους συλληφθέντες για τα 200 κιλά κοκαΐνης, μέσα σε κοντέινερ με γαρίδες, που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, τους ασκήθηκε δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση-ένταξη εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση ναρκωτικών με όφελος άνω των 75.000€ στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης, παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικά, παράνομη είσοδο στη χώρα, προμήθεια ναρκωτικών για ιδία χρήση, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας γίνεται λόγος για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική. Tα έσοδα από τις δραστηριότητές τους φέρεται να ξεπερνούν τα 5.000.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών έγινε χθες ύστερα από πληροφορίες και σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και το Λιμενικό. Εντοπίστηκαν 210 κιλά κοκαΐνης, κρυμμένα σε κοντέινερ με γαρίδες.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες είναι ηλικίας 48 , 36 , 64 και 54 ετών. Σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε απόφαση κάθειρξης 20 ετών καθώς το 2017 είχε κατηγορηθεί ως υπεύθυνος εγκατάστασης και λειτουργίας εργαστηρίου παραγωγής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων, όπου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί 634.000 δισκία CAPTAGON. Επίσης, ο 64χρονος είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης στις ΗΠΑ για εμπλοκή του σε υπόθεση μεταφοράς όπλων από την Ευρώπη.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.