Φορολογικές δηλώσεις: Υποχρεωτική πλέον η δήλωση ΙΒΑΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υποχρεωτική είναι πλέον η δήλωση ΙΒΑΝ για τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας και αλλοδαπής, κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, για τη διευκόλυνση των επιστροφών φόρων.

Ειδικότερα, για τη διευκόλυνση των επιστροφών φόρων:

Γίνεται υποχρεωτική η καταχώριση IBAN στην ψηφιακή πύλη myAADE για όλους τους φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που μέχρι σήμερα δεν έχουν δηλώσει IBAN, πριν από την υποβολή της φορολογικής δήλωσης.
Αντίστοιχα, γίνεται υποχρεωτική η καταχώριση IBAN για τους φορολογικούς κατοίκους αλλοδαπής που δεν έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ και για τους οποίους θα προκύψει δικαίωμα επιστροφής φόρου από τη δήλωση.
Πρόκειται για μία από τις νέες λειτουργίες που εφαρμόζονται στην διαδικασία της υποβολής δηλώσεων, η πλατφόρμα για τις οποίες άνοιξε την Πέμπτη (25/4).

Αξίζει να σημειωθεί πως, σε περίπου 70 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αξία των χρημάτων που θα μπορούσαν να έχουν αποδοθεί / επιστραφεί σε φορολογούμενους μέχρι τον προηγούμενο μήνα, αν είχαν ενημερώσει τα στοιχεία τους με την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Όπως επισήμανε πολλοί είναι αυτοί οι δικαιούχοι επιστροφών που όμως έχουν παραλείψει να ενημερώσουν τα στοιχεία τους και να προσθέσουν αριθμό IBAN τραπεζικού λογαριασμού, ώστε να μπορέσει να γίνει η κατάθεση των χρημάτων.

Πλέον, με την υποχρεωτικότητα της δήλωσης IBAN, οι δικαιούχοι θα λάβουν την επιστροφή που δικαιούνται.

cnn.gt

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.