Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας για την αύξηση της συμμετοχής ασφαλισμένων στα φάρμακα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Δ.Σ. του Φαρμακαυτικού Συλλόγου Αχαΐας ενημερώνει το πατραϊκό κοινό πως η υπέρμετρη αύξηση στη συμμετοχή των ασφαλισμένων, παρά τις μειώσεις λιανικών τιμών που προηγήθηκαν, οφείλεται σε απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου   Υγείας, ώστε να μειωθεί το clawback της φαρμακοβιομηχανίας και να μεταφερθεί το ποσό αυτό, περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ, από το clawback της φαρμακοβιομηχανίας, ανά έτος, στους ασφαλισμένους.

Είναι παράδοξο το Υπουργείο Υγείας να προσπαθεί δήθεν να αυξήσει τη διείσδυση των γενοσήμων στη φαρμακευτική αγορά της Ελλάδας και ταυτόχρονα να επιβάλει μεγάλες συμμετοχές, όταν οι ασφαλισμένοι επιλέγουν να τα χρησιμοποιήσουν. Σε κάθε περίπτωση, οι συμμετοχές προκύπτουν αυτόματα από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, το οποίο ακολουθεί τις οδηγίες της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και οι φαρμακοποιοί ουδεμία παρέμβαση μπορούν να κάνουν ή έχουν στη συμμετοχή των ασφαλισμένων. Το Πατραϊκό κοινό να είναι ενήμερο ότι τα παραπάνω προκύπτουν από την πιστή εφαρμογή του μνημονιακού εφαρμοστικού νόμου του 2012, με Υπουργό Υγείας τον Λοβέρδο, της Κυβέρνησης συνεργασίας Παπαδήμου.

Οι φαρμακοποιοί, πλέον της διαμαρτυρίας που δημοσιοποιούν, δυστυχώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτε παραπάνω για το ζήτημα αυτό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.