Ομόφυλα ζευγάρια: Ξεκίνησε η συζήτηση στη βουλή – Δείτε απευθείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στην τελική ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Πέμπτης 15/2 μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, αναμένεται να καταγραφεί η πολιτική σύμπτωση των ευρύτερων πτερύγων της Βουλής, από την Αριστερά έως την Κεντροδεξιά.

Ηδη κατά την επεξεργασία του σχεδίου νόμου στις αρμόδιες επιτροπές του κοινοβουλίου οι εισηγητές των Ν.∆., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέας Αριστεράς και Πλεύσης Ελευθερίας δήλωσαν ότι στηρίζουν επί της αρχής τις ρυθμίσεις διαμορφώνοντας δυνητική πλειοψηφία 243 βουλευτών, όσους δηλαδή διαθέτουν τα πέντε συγκεκριμένα κόμματα.

Ωστόσο, ο τελικός πήχης θα βρίσκεται πιο χαμηλά καθώς 55-60 βουλευτές από την πλειοψηφία, την αξιωματική αντιπολίτευση και τη Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να διαφοροποιηθούν καταψηφίζοντας ή απέχοντας από την ψηφοφορία.

Ονομαστική ψηφοφορία

Σίγουρα θα καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου τα τέσσερα κόμματα (ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες) που τοποθετούνται στα δύο άκρα του κοινοβουλευτικού χάρτη.

Πάντως, για να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και να καταγραφούν επισήμως τα υπέρ, τα κατά και οι αποχές θα πρέπει να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Δείτε απευθείας:

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.