Ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια: Σε ρυθμό ευρείας πλειοψηφίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ευρύτερη πλειοψηφία η οποία όπως όλα δείχνουν θα συγκεντρώνει περίπου 170 ψήφους από πέντε κοινοβουλευτικές ομάδες φαίνεται πως θα συγκεντρώσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο στην αποψινή ονομαστική ψηφοφορία.

Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ , της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας και παρά τις διαφαινόμενες διαρροές στα τρία μεγάλα κόμματα η διαφορά των ΝΑΙ από τα ΟΧΙ θα είναι τεράστια.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ότι δεν θέλησε να μεταπείσει τους διαφωνούντες βουλευτές. Απευθύνθηκε κυρίως στην κοινωνία αποδεχόμενος ότι η πλειοψηφία ενδεχομένως αντιμετωπίζει με προβληματισμό το νομοσχέδιο. Απένειμε ωστόσο τα εύσημα στους πολίτες διότι απέφυγαν τον λαϊκισμό και τις ακρότητες.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα βλέμματα πέφτουν στη στάση που θα κρατήσουν οι Παύλος Πολάκης, Νίνα Κασιμάτη και Μίλτος Ζαμπάρας . Το sms πάντως του Στέφανου Κασσελάκη στους βουλευτές του και η αναφορά πως «η αποχή είναι για τους Βορίδηδες» δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνεία και όλα δείχνουν κυρώσεις.

Για συνεπή στάση του κόμματός του κόμματός του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, ωστόσο φαίνεται πως περίπου το 1/3 της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας θα επιλέξει την αποχή.

Real.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.