Πρόκειται για μάχη αποαποικιοποίησης…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

H βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου, έκανε ένα εύστοχο σχόλιο στο fb, για την ακύρωση του ραντεβού Σούνακ – Μητσοτάκη:

Ο Βρετανός πρωθυπουργός κ. Σούνακ ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, λόγω των Γλυπτών του Παρθενώνα. Η στάση Σούνακ έχει βαρύ άρωμα αποικιακού παρελθόντος από όλες τις απόψεις.
Σήμερα πλέον είναι επιβεβλημένο να αντιληφθεί ο κ. Μητσοτάκης ότι τα Γλυπτά δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά “θριάμβους ” εσωτερικής κατανάλωσης προς δόξα του ίδιου και της Δεξιάς που λύνει τα “μεγάλα εθνικά θέματα ” αδιαφανώς.
Πρόκειται για μια εθνική και κυρίως διεθνή υπόθεση που αφορά το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πρόκειται για μάχη αποαποικιοποίησης του πολιτισμού παγκοσμίως. Η επανένωση των Γλυπτών που αποσπάστηκαν μετά από κλοπή, είναι εμβληματική μάχη. Και σε αυτή τη μάχη η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με προμετωπίδα τον Παρθενώνα.
Χρειάζεται λοιπόν: άμεση σύσταση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή. Άμεση σύσταση εθνικής, βρετανικής και διεθνούς επιτροπής που με διαφάνεια θα προωθήσει το ζήτημα και θα πιέσει τη βρετανική κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τη διαμεσαλάβηση της UNESCO, με την ελληνική κυβέρνηση.
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.