Αδέσποτα, μια μόνιμη πηγή κερδών… (για τους κτηνιάτρους)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Αλεξάνδρα Δημοπούλου (ΙΤΥΕ πανεπιστημίου Πατρών, σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων σοτ θέμα των αδέσποτων ζώων), έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση στο fb που απογυμνώνει πρόσωπα και συλλόγους:

⚠️Τα τελευταία χρόνια το επάγγελμα του κτηνίατρου έχει γίνει χρυσοφόρο.
Αιτία είναι η αύξηση των φιλόζωων και οι αγώνες των φιλοζωικών. Τεράστια ποσά ξοδεύονται τόσο από τις φιλοζωικές και τους φιλόζωους πολίτες όπως και από τους Δήμους για την περίθαλψη και την στείρωση των αδέσποτων που δυστυχώς δεν μειώνονται. Δεν μειώνονται γιατί διαρκώς πετιούνται νέα μωρά στους δρόμους από ανεπιθύμητες γέννες δεσποζόμενων.
Τα αδέσποτα είναι μια μόνιμη πηγή κερδών και γι’ αυτό ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κτηνιάτρων, δεν επιθυμεί τη μείωση τους.
✖️Απαράδεκτη και συντεχνιακή η στάση του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου ενάντια στην στείρωση των ζώων συντροφιάς
▪️Για άλλη μια φορά ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, τάσσεται κατά της υποχρεωτικής στείρωσης των ζώων συντροφιάς, ένα πάγιο αίτημα των φιλοζωικών οργανώσεων για την μείωση των αδέσποτων.
▪️Σε επιστολή του αναφέρει συγκεκριμένα : «σχετικά με το ζήτημα της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων ζώων, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σε καμία χώρα της Ε.Ε. δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Επιπρόσθετα, μια τέτοια ρύθμιση παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία και ηθική, φανερώνει αντιεπιστημονική προσέγγιση, ελλιπή ανάλυση του φαινομένου του υπερπληθυσμού των αδέσποτων και βέβαια παραβιάζει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ζώων γενικά.
▪️Την θέση αυτή πανηγύρισαν οι κυνηγοί της χώρας και καλοί πελάτες των κτηνιάτρων που διατηρούν μεγάλους αριθμούς αστείρωτων ζώων, τα οποία αναπαράγουν συνεχώς, τα ανταλλάσσουν, τα πωλούν, τα εγκαταλείπουν όταν αρρωστήσουν, γεράσουν ή απλώς δεν είναι κατάλληλα για κυνήγι, γεμίζοντας την χώρα με χιλιάδες καθαρόαιμα και ημίαιμα αδέσποτα κυνηγόσκυλα.
▪️Δυστυχώς ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος δεν μπαίνει στον κόπο να μας ενημερώσει για την δική του ανάλυση για τις αιτίες του υπερπληθυσμού των αδέσποτων, ούτε και για τις προτάσεις του σχετικά με το πώς θα αντιμετωπισθεί το φαινόμενο.
▪️Επίσης δεν θεωρεί απαραίτητο να μας εξηγήσει γιατί η υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων «παραβιάζει την ιατρική δεοντολογία και ηθική και τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των ζώων γενικά» ενώ δεν ισχύει το ίδιο για την υποχρεωτική στείρωση των αδέσποτων ούτε για την προαιρετική στείρωση των δεσποζόμενων. Φαίνεται ότι η ιατρική δεοντολογία και ηθική και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των ζώων, ισχύουν κατά περίπτωση και ανάλογα τις επιθυμίες των κηδεμόνων- πελατών των κτηνιάτρων. Τέλος δεν θεωρεί αναγκαίο να ασχοληθεί με το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μακράν η χειρότερη χώρα στην Ε.Ε. σε σχέση με τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων που ανέρχεται σε εκατομμύρια.
▪️Ας μην μας εμπαίζει ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος. Η θέση του δεν αφορά επιστημονική προσέγγιση αλλά αμιγώς συντεχνιακή. Οι συνεχείς στειρώσεις και περιθάλψεις αδέσποτων γάτων και σκύλων που προκαλούν μια τεράστια οικονομική αιμορραγία για τον φιλοζωικό κόσμο αλλά και τους Δήμους της χώρας, είναι ένα ολοένα και μεγαλύτερο έσοδο για τους κτηνιάτρους, ένας τζίρος που κάθε χρόνο πολλαπλασιάζεται. Η υποχρεωτική στείρωση δεσποζόμενων που θα οδηγούσε σε σταδιακή μείωση του τεράστιου αριθμού αδέσποτων της χώρας, θα σήμαινε και μείωση των απολαβών των κτηνιάτρων.
▪️Είναι ωστόσο εξαιρετικά λυπηρό, ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος να αδιαφορεί για το σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα που δημιουργεί ο μη διαχειρίσιμος αριθμός αδέσποτων της χώρας, να αδιαφορεί για τα ζώα που πεθαίνουν κατά χιλιάδες άρρωστα, δηλητηριασμένα, τραυματισμένα, να αδιαφορεί για την καθημερινή μαζική και φριχτή θανάτωση κουταβιών και γατιών που προκύπτουν από ανεπιθύμητες γέννες αστείρωτων δεσποζόμενων.
▪️Η ΠΦΠΟ στηρίζει σταθερά τη θέση της υποχρεωτικής στείρωσης των δεσποζόμενων που αποτελεί αίτημα όλων των ενεργών εθελοντών φιλόζωων και αποτελεί το μοναδικό μέτρο που μπορεί να αποφέρει μείωση των αδέσποτων της χώρας. Ζητάμε από την Πολιτεία να αγνοήσει τις συντεχνιακές πιέσεις και να προχωρήσει επιτέλους στην εφαρμογή του νόμου.
Η επιστολή του Κτηνιατρικού Συλλόγου https://www.hva.gr/el/article.php?id=2268
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.