Ευρεία σύσκεψη φορέων ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Πατρών:

Σήμερα 19.10.2023 πραγματοποιήθηκε  η σύσκεψη φορέων ενάντια στις απολύσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμος της Πάτρας με εκπρόσωπο  τον κ. Ασπράγκαθο Νίκο Αντιδήμαρχο, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας Δημήτρης Μαρμούτας ,ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΔΕΠ, εκπρόσωποι των Συλλόγων ΕΤΕΠ και ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου, ο Σύλλογος ερευνητών του Πανεπιστημίου και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ερευνητών. Επίσης, συμμετείχανοι φοιτητικοί Σύλλογοι των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Χημικών Μηχανικών, Μηχανολόγων Μηχανικών,Φυσικού,Βιολογικού,Θεατρικών Σπουδών Φιλοσοφίας καιΤΕΠΕΚΕ.

Στην συζήτηση εκφράστηκε από όλους τους φορείς η αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα και η αναγκαιότητα της αγωνιστικής διεκδίκησης  της μονιμότητας όλων των Συμβασιούχων, αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας αφορά το σύνολο του προσωπικού του Πανεπιστημίου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.Την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στη καθαριότητα του Πανεπιστημίου Πατρών με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς τον όρο ότι με την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης απολύονται.
2.Να μην παραδοθεί η καθαριότητα στους εργολάβους. Να ακυρωθούν ο διαγωνισμοί για την καθαριότητα στο Πανεπιστήμιο, που βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη των εργολάβων.
3.Μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων μας συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου

Δεν μπορεί να είναι ανεκτή η μερική δουλειά, τα μερικά δικαιώματα, η μερική ζωή.

Καμία αναμονή! Οργανώνουμε τώρα τον αγώνα μας  για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή που μας αξίζει!

 

 

Το Δ.Σ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.