Δήμος Αιγιάλειας: Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα των εκλογών μετά και την επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χωρίς ουσιαστική αλλαγή στο αποτέλεσμα, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι η διαδικασία επανακαταμέτρησης των ψηφοδελτίων στον Δήμο Αιγιαλείας που προανήγγειλε το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» κ. Χρήστος Γούτος. Μη αποδεχόμενος το αποτέλεσμα με την οριακή διαφορά των μόλις 98 ψήφων, ως είχε δικαίωμα, κατέθεσε αίτημα επανακαταμέτρησης στα ψηφοδέλτια όλων των εκλογικών τμημάτων της Αιγιάλειας. Αφού κατά την καταμέτρηση της Τρίτης βρέθηκαν και λίγα ψηφοδέλτια παραπάνω υπέρ της παράταξης «Αιγιάλεια τώρα» του εκ νέου εκλεγέντος Δημάρχου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου, το ενδιαφέρον στράφηκε αποκλειστικά στα άκυρα ψηφοδέλτια, 424 συνολικά, καθώς σε δεκάδες φακέλους εντοπίστηκαν διπλά ψηφοδέλτια.

Ειδικότερα, από τους δικαστικούς αντιπροσώπους θεωρήθηκαν άκυρα τα εντοπισθέντα δυο ψηφοδέλτια μέσα στον ίδιο φάκελο, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Σε άλλες περιπτώσεις υπήρξαν διπλά ψηφοδέλτια Γούτος-Καλογερόπουλος, σε άλλες διπλά του ίδιου συνδυασμού και σε άλλες ένα λευκό και ένα συνδυασμού. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr κατά την επανακαταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων που είναι διπλά για τον ίδιο συνδυασμό, εντοπίστηκε 1 παραπάνω υπέρ του κ. Καλογερόπουλου και στα λευκό-συνδυασμός, η διαφορά υπέρ του κ. Γούτου είναι στα 38 ψηφοδέλτια. Σε περίπτωση που γίνει από πλευράς του κ. Γούτου προσφυγή προς το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Πατρών και αυτό δεχθεί, σε ακραία περίπτωση όπως λένε νομικοί κύκλοι, να προσμετρηθούν όλα αυτά τα ψηφοδέλτια ως έγκυρα και για τις δύο παρατάξεις, πάλι η διαφορά θα διαμορφωθεί στα 61 ψηφοδέλτια υπέρ του κ. Καλογερόπουλου, οπότε και πάλι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο.

Πάντως, για το τυπικό της όλης υπόθεσης, μέχρι την έκδοση απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Πατρών, εφόσον κατατεθούν τελικά ενστάσεις, ισχύει η αρχική απόφαση του Προέδρου Πρωτοδικών Αιγίου που ανακηρύσσει νικητή τον κ. Καλογερόπουλο με 98 ψήφους διαφορά από τον κ. Γούτο. Έτσι, επιβεβαιώνεται και το χθεσινό ρεπορτάζ του filodimos.gr που ανέφερε ότι δεν αλλάζει τίποτα αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών.

Η όλη αυτή κατάσταση των τελευταίων ημερών έχει προκαλέσει -όπως είναι αναμενόμενο- έντονα σχόλια και συζητήσεις στους δημότες, πολλές εκ των οποίων εκφράζονται και δημόσια. Άλλοι αναγνωρίζουν το σεβαστό και αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Γούτου και των συνεργατών του να το «πάνε μέχρι τέρμα» για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία περί του αποτελέσματος των εκλογών, άλλοι πάλι θεωρούν ανεπίτρεπτο το γεγονός να μην έχει ακόμα συγχαρεί τον δήμαρχο ο κ. Γούτος και θεωρούν πως θα πρέπει να αποδεχθεί την ήττα του, την ίδια ώρα που αρκετά στελέχη της παράταξης του κ. Γούτου έχουν ήδη επικοινωνήσει με τον κ. Καλογερόπουλο για συγχαρητήρια αλλά και έχουν προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις ευχών προς τον επανεκλεγέντα δήμαρχο…

filodimos.gr

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.